Ziua Internațională a Cărții la Grădina Botanică

Din oraş

Pentru al cincilea an consecutiv Ziua Internațională a Cărții a fost celebrată prin lectură la Grădina Botanică „Alexandru Borza’’ din Cluj-Napoca.

Scopul evenimentului a fost acela de a promova lectura și beneficiile ei, dar şi acela de a încuraja oamenii să citească în spaţii publice, în special în natură, devenind ambasadori ai lecturii. Aşadar, toți cei care au avut la ei o carte au beneficiat de intrare gratuită la Grădina Botanică.

Cu această ocazie sute de clujeni, turiști din țară și din străinătate, de la mic la mare au aglomerat aleile din Grădina Botanică.

Pe parcursul vizitei lor, aceştia au putut să se bucure atât de frumuseţea naturii, dar şi de un loc liniştitor şi potrivit unde să citească.

Tot în cadrul acestui eveniment în foişorul din grădina japoneză Carmen Tiderle a citit poezii pentru copii de toate vârstele, urmând să aibă loc un schimb de cărţi între iubitorii de lectură.

„Grădina Botanică „Alexandru Borza” este locul meu preferat din Cluj-Napoca, iar primăvara, când sunt înflorite lalelele, e cu adevărat minunat să pui mână pe o carte (un buchet cu sute de file) și să te bucuri de ea printre mii de fire de flori”, afirmă Victor Miron.

– Text&foto: Andreea Dragomir

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts