Primăria Cluj-Napoca, proiect pentru transportul electric nepoluant

Din oraş

Primăria Cluj-Napoca a depus cereri de finanțare de peste 100 milioane de euro pentru susținerea  transportului electric nepoluant în oraș. Planul din Programul Operațional Regional 2014-2020, prevede achiziționarea a 30 de autobuze electrice, 50 troleibuze și 24 de tramvaie.

Conform, postării de pe pagina de Facebook a primarului, Emil Boc, municipiul Cluj-Napoca are alocată prin Axa 4 din Programul Operațional Regional 2014-2020, suma de 45 de milioane de euro: “Până acum, am depus cereri de finanțare în procent de aproximativ 220%, conform precizarilor că vor fi alocate sume suplimentare in baza documentelor europene și guvernamentale care permit supracontractarea cu până la 200%. De asemenea, suntem pregătiți pentru situatia în care se vor realoca bani de pe alte programe operaționale sau în eventualitatea în care nu se depun suficiente proiecte la nivel național.”

Cererile de finanțare, urmează să intre în faza de evaluare a Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, urmând ca mai apoi să fie transmise către Autoritatea de Management a POR (Programului Operational Regional) pentru semnarea contractelor de finanțare.

Conform edilului, Primăria Cluj-Napoca și Campania de Transport Public vor susține investiția pe lângă fondurile europene, și din resurse proprii. În acest fel, se dorește trecerea la un transport public nepoluant după modelul orașelor europene.

În luna aprilie a acestui an, au fost puse în circulație mai multe autobuze de ultimă generație, cu grad redus de poluare, dotate cu wifi, sistem audio de informare a nevăzătorilor şi trapă pentru cărucioare de bebeluşi pe liniile 24, 24B, 48, 35, 9 și 30.

– Gheorghița Boriceanu / Sursa fotografiei: Facebook

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts