Google lansează o platformă dedicată școlii online în România

Educaţie UBB Radio

Google vine în ajutorul profesorilor și lansează o platformă dedicată învățării la distanță, un hub de informații și unelte menite să ajute învățământul pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19.

G Suite for Education este o colecție de aplicații care oferă acces gratuit la funcțiile educaționale esențiale, precum crearea lecțiilor online, formarea și gestionarea clasei, schimbul de fișiere etc. și se gasește la adresa events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/ .

Instituțiile de învățământ se pot înscrie pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education la adresa :  https://www.clasaviitorului.ro/.

Această platformă prezintă și un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor, disponibil la adresa:

services.google.com/fh/files/misc/predarea_de_acasa_ghid_pentru_profesori.pdf.

“Acesta oferă informaţii pas cu pas, de la organizarea spaţiului de lucru de acasă, pregătirea cursului şi a “întâlnirii” video cu elevii, pregătirea predării şi predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online unde prezintă în timp real elevilor, şi organizarea de discuţii 1:1 cu elevii. Google va actualiza constant informaţiile şi resursele dedicate învăţării la distanţă, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice şi de la parteneri”, precizează compania.

Sursa: Ziarul Financiar

Mihaela Marcu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts