Ion Caramitru: “Premiul din cadru TIFF îmi dă senzaţia că nu am trăit degeaba”

Din oraş Divertisment

Directorul Teatrului Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti este distins cu Premiul pentru întreaga carieră în acest an la TIFF.

Vizita la Cluj-Napoca l-a făcut pe actor să afirme că “după Bucureşti, Clujul e oraşul în care vin cel mai des.”

Actorul are la activ aproximativ 60 de roluri în filme, dintre care 14 în filme străine. “La un moment dat aveam mai multe filme în care am jucat decât anii pe care îi aveam.”

De asemenea, Ion Caramitru este foarte selectiv cu privire la rolurile pe care alege să le joace. “Am refuzat mai multe filme decât în câte am acceptat să joc. Am fost foarte selectiv, nu eram lacom să joc în filme şi filme”, a declarat actorul cu privire la ofertele pe care le-a primit de-a lungul timpului.

În onoarea actorului Ion Caramitru, mâine, de la 18.15, la Cinema Florin Piersic va fi proiectat Stefan Luchian, filmul din 1981 care l-a consacrat în ochii publicului drept unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale. Actorul a afirmat că acest rol “este fără doar şi poate rolul meu preferat.”

Întrebat ce crede despre noul val de actori, maestrul a precizat glumind că “îmi pare rău că nu particip şi eu la noul val.”

___________

Oana Alexa

Foto: Mădălina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts