Clujenii au avut ocazia, în acest weekend, să cumpere cadouri deosebite de la Târgul Vintage. Acesta a fost găzduit la Casa Matei Corvin de către LeFabuleux Magasin de Mireille.
Într-un cadru rustic, muzică selectă, care te duce într-o altă lume parcă desprinsă de realitate, târgul nu a dus lipsă de vizitatori. Un simplu inel din metal avea un preţ de cel puţin 10 lei, un lănţişor peste 15 lei sau articole de îmbrăcăminte care, depăşeau cu mult suma de 50 de lei. În timp ce cunoscătorii apreciază obiectele realizate manual, cei care intră în contact pentru prima dată cu această lume, le consideră nişte chilipiruri de mâna a doua.
Însă nu mulţi ;tiu că, ce este vintage, nu este second hand! După o amplă navigare pe internet descoperim ca termenul de vintage s-a folosit, în primul rând, în cazul vinurilor vechi.
În timp, termenul s-a extins şi la articole de îmbrăcăminte, accesorii şi maşini. Asta nu înseamnă că lucrurile vintage sunt ieftine. Total neadevărat. Sunt lucruri păstrate cu sfinţenie de către propietari, care în timp, costă o avere atât din punct de vedere financiar, cât şi sentimental. Toate aceste obiecte sunt atent selectate şi plasate pe piaţă. De exemplu, hainele second hand nu sunt vintage. Sunt considerate vintage doar acele haine care au făcut furori în epoca lor şi încă mai sunt la mare căutare de cunoscători. Astfel, hainele vintage au ajuns să facă parte dintr-o adevărată moda care costă.
_________
Maria Ghere