Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea privind învățământul online

Administraţie UBB Radio

Președintele Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale luni, 11 mai, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011. Klaus Iohannis susține că Legea este neconstituțională, deoarece a trecut de Camera Deputaților fără dezbatere și vot.

În sesizare se menţionează că, potrivit expunerii de motive ale inițiatorilor,  proiectul de lege a fost modificat în Senat, fără ca deputații să analizeze aspecte importante, precum organizarea examenelor de admitere pentru anul universitar 2020-2021 sau modul de desfășurare a activității educaționale

,,după cum urmează: la nivelul ciclului de achiziții fundamentale (clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a) prin nivelul atins, precum și gradul de însușire a competențelor în scopul eliminării presiunii notării asupra elevilor. La nivelul claselor a III-a și a IV-a notarea se va face de la 1 la 10 (în scopul familiarizării elevilor de vârsta școlară mică cu specificul evaluării din ciclul gimnazial), la nivelul ciclului gimnazial secundar și în învățământul terțiar non-universitar, notarea se va face de la 1 la 10 sau prin punctaje, în mod similar testelor internaționale.”

Reamintim că în data de 23 aprilie 2020, Parlamentul României a transmis Președintelui României proiectul de lege pentru modificarea articolului 71 din Legea educației naționale nr. 1/2011, care a fost inițiat de un număr de 29 senatori PSD.

Sursa: Facebook Klaus Iohannis

Denisa Poliec

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts