”Google Classroom” rămâne cel mai căutat subiect pe Google de români în săptămâna 4 – 10 mai

Materiale MULTIMEDIA Tech

Google Classroom se menține pe locul fruntaș printre căutările românilor pe Google și în săptămâna 4 – 10 mai. Pe lângă aplicația care servește ca instrument de predare și învățare, în topul preferințelor românilor se mai situează: aplicația WhatsApp, Ziua Tatălui, aplicația Zoom și directorul general al SpaceX, Elon Musk.

Nivelul de interes acordat celor cinci subiecte a fost reprezentat printr-un grafic, fiecare subiect fiind reprezentat de o culoare distinctă. Analiza comparativă arată că cel mai căutat subict în intervalul 4 – 10 mai a fost Google Classroom (culoare roșie), urmat de: WhatsApp (culoare verde), Ziua Tatălui (culoare galbenă), aplicația Zoom (culoare albastră) și Elon Musk (culoare mov).

Asemenea săptămânii trecute se observă nivelul ridicat de interes pentru aplicațiile care facilitează comunicarea online. Google Classroom este utilizată de peste 20 de milioane de elevi și profesori din 190 de țări, conform Google, fiind folosită în prezent pentru a facilita comunicarea și colaborarea dintre elevi și profesori atât în timpul orelor, cât și în afara cursurilor. Aplicația vine în întampinarea utilizatorilor cu un serviciu gratuit, a cărei interfață este una intuitivă și prietenoasă pentru elevi.

Ialomița, Călărași și Bacău rămân și în această săptămână județele cu cele mai multe accesări pentru acest subiect. Pe langă acestea se mai numără și județele Neamț și Suceava care au fost interesate de „cum se instalează aplicația” sau „cum te conectezi la contul Google Classroom”.

Aplicația de mesagerie instant WhatsApp ocupă locul al doilea, precum săptămâna precedentă. Pe lângă facilitățile oferite tot mai mult în ultima perioadă, precum criptarea, dark mode sau video call cu până la 8 participanţi, acum compania promite că va implementa două opţiuni foarte utile: mai exact, utilizatorii WhatsApp vor putea folosi contul pe mai multe dispositive, dar și noul chatbot, Raul, unde antreprenorii care lucrează cu Banca Transilvania pot afla informaţii despre conturile firmei, conform Banca Transilvania.

Statisticile arată ca cele mai mare interes pentru această aplicație în ultimele 7 zile le-au avut următoarele județe: Vâlcea, Buzău, Dâmbovița, Argeș, Brașov.

Ziua Tatălui este sărbătorită duminica în România, a doua duminică din luna mai devenind oficial sărbătoare legală dedicată tăților, conform Legii 319/2009 privind instituirea Zilei Mamei și a Zilei Tatălui. Cele două zile sunt declarate sărbători legale din anul 2010. Potrivit acestei legi, Ziua Mamei este sărbătorită cu o săptămână înaintea Zilei Tatălui, adică în prima duminică a lunii mai. Anul acesta sărbătoarea care celebrează Ziua Tatălui a fost pe 10 mai.

Acest subiect a fost accesat predominant de județele: Timiș, Ilfov, Prahova, Iași, dar și municipiul București.

Aplicația Zoom continuă să fie printre preferințele românilor când vine vorba de instrumente dedicate videoconferințelor. Compania a anunțat că a ajuns acum la 300 de milioane de utilizatori zilnici și a devenit instrumentul video implicit pentru oamenii de pretutindeni. Din cauza problemelor de securitate recent făcute publice, acesta poate fi unul dintre motivele pentru care Zoom nu se mai poziționează pe locul fruntaș pe care-l ocupa în urmă cu două săptămâni.

Interesul cel mai ridicat l-au prezentat județele: Iași, Sălaj, Ilfov, Bistrița-Năsăud și Olt, subiectele cele mai frecvente fiind: „Zoom pentru laptop” sau „background-uri amuzante pentru Zoom”.

CEO-ul Space X şi fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunţat la începutul săptămânii trecute că partenera lui de viaţă, cântăreaţa canadiană Grimes, a născut primul copil al cuplului. Musk a spus că bebeluşul este un băieţel, iar numele acestuia va fi „X Æ A-12 Musk”, conform BBC. „X este variabila necunoscută; Æ este de la pronunţia AI (inteligenţă artificială); A-12 (aeronava noastră preferată)”, a explicat Grimes pe Twitter.

Județele precum Cluj, Ilfov, Timiș, Arad și municipiul București au înregistrat în această săptămână cele mai multe căutări.

Sursa: Rawpixel

Ioana Cheșu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts