Ministerul Sănătății anunță testarea națională a populației pentru Covid-19, de la 1 iunie

Sănătate UBB Radio

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, pentru Europa FM, că Ministerul pe care îl conduce pregătește o testare la nivel național a populației pentru COVID-19, după 1 iunie, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Principalele obiective ale testării vor fi verificarea imunizării populației și a modului în care evoluează pandemia în România.

Potrivit declarației ministrului Sănătății, numărul de persoane care vor fi testate pentru COVID-19 va fi stabilit în funcție de evoluția cazurilor confirmate cu noul coronavirus în România până la acel moment, iar scopul testării va fi acela de verificare a nivelului de imunizare a populației:

„Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătatea Publică și Centru Național pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației, cât și cea a evoluției ulterioare, pe care o avem în colaborare cu OMS.”, a spus Nelu Tătaru.

De asemenea, el a menționat că testarea va începe după 1 iunie, scopul ei fiind identificarea modului în care evoluează pandemia:

„Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termina pandemia sau prima ei etapă, fiindcă deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, în contextul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține.”

Conform Europa FM, ministrul Sănătății a mai spus că evaluarea răspândirii pandemiei va fi făcută în funcție de numărul de cazuri confirmate până la 1 iunie, iar bugetul alocat pentru testare va depinde de modul în care vor fi realizate testele. Testele ar putea fi serologice sau moleculare, a declarat acesta.

Mai mult, Nelu Tătaru, a afirmat că testele vor fi făcute în funcție de zone, iar cei testați vor fi voluntari:

„Facem evaluarea în funcție de numărul cazurilor din acel moment. În funcție de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutăm în anumite focare.”

Sursa: Mediafax/Dani Amariei

Cătălina Hui

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts