OMS va lansa o aplicație de evaluare a simptomelor COVID-19 și a identificării bolnavilor

Internaţional UBB Radio

Mai multe țări și-au lansat aplicații de detectare și localizare a persoanelor care prezintă simptome ale virusului COVID-19. Cu toate acestea Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va veni în ajutorul celor care nu dispun de mijloace pentru a dezvolta asemenea programe.

Bernardo Mariano, de la OMS, a declarat într-un interviu pentru Reuters că organizația plănuiește să lanseze luna aceasta, la nivel mondial, o aplicație cu ajutorul căreia simptomele virusului vor fi evaluate, iar persoanele cu care intră în contact bolnavii vor fi detectate, citat de Mediafax.

Cu toate că orice guvern va putea lansa o versiune personalizată a acestei aplicații, iar ea va ajuta în special țările care „nu au nimic”, a mai adăugat Mariano.

Organizația a apelat la Apple și Google deoarece vrea să adauge și funcția de localizare a persoanelor cu care se intră în contact. Cei doi giganți tehnologici anunță că vor folosi un sistem descentralizat pentru a asigura protecția datelor personale, însă că există deocamdată îngrijorări legate de faptul că anumite companii vor folosi toate aceste informații pentru a obține ulterior profit.

O aplicație OMS disponibilă la nivel global ar putea oferi mai multe informații despre coronavirus și astfel mai mulți oameni ar solicita să fie testați.

Cu toate acestea, localizarea persoanelor cu care se intră în contact va fi la fel de importantă și după relaxarea măsurilor de urgență, fiindcă ar detecta mai precis răspândirea virusului și astfel ar ajuta la limitarea eventualelor restricții de circulație anterioare.

Sursă: Unsplash

Raluca Draia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts