Realizările unui boxer hunedorean

Sport UBB Radio

Gălan Dumitru Alexandru este boxer la echipa CSS (Clubul Sportiv Şcolar) Hunedoara, născut la data de 21.08.2005 la Hunedoara, judeţul Hunedoara. Acesta a început boxul de la vârsta de 9 ani, fiind sportul lui preferat pe care îşi dorea să-l practice de la vârsta de 6 ani.

Alexandru este un băiat înalt, cu ochi căprui, buzele îi sunt cărnoase, iar forma feţei este ovală.

A ales acest sport, deoarece de mic a fost fan Mike Tyson şi şi-a dorit să fie exact ca şi acesta. Încă de la început a fost un foarte bun boxer, având multe victorii. Cele mai multe meciuri la care a participat au fost în România.

Primul turneu la care a participat a fost „Cupa Unirii”, desfăşurat la Hunedoara în data de 27.01.2018. Atmosfera a fost precum cea de pe stadioanele de fotbal, multă lume fiind prezentă pentru a susţine boxerii. Cel mai mare susţinător al jucătorilor, a fost chiar antrenorul echipei, care la fiecare pauză dintre reprize le dădea sfaturi boxerilor, ca aceştia să iasă învingători. La acest turneu, boxerul, Gălan Dumitru Alexandru a obţinut locul I.

Cel de-al doilea turneu la care a boxat, a fost „Gala de box CSM Trophy” care a  avut loc în data de 20.04.2019 în Sala Sporturilor „Ioan Stanatiev” din Câmpia Turzii, judeţul Cluj. Atmosfera a fost una foarte plăcută, sportivii fiind susţinuti de către antrenori şi părinţi. După fiecare partidă, susţinătorii puteau asculta muzică, să îşi cumpere diferite mâncăruri sau băuturi. La acest turneu, Alexandru a obţinut locul II, boxând la categoria 56 kg.

În anul 2019, acesta a participat cu întreaga echipă la Campionatul Naţional de Cadeţi, unde a ieşit învingător la categoria 56 kg, fiind selecţionat pentru a participa la European Boxing Schoolboys and Schoolgirls Championships, desfăşurat la Tibilisi, Georgia în perioada 2-12 august 2019. La Campionatul European a participat foarte multă lume, venită din toată Europa. Alexandru a fost eliminat din Campionat de un sportiv ucrainean, adversarul punctând mai mult. Atmosfera a fost întreţinută atât de loturile prezente, cât şi de peroanele aflate la eveniment.

Boxerul mărturiseşte că acest sport este unul dificil cu foarte multe sacrificii. Pentru a performa în acest sport, trebuie să se abţină de la multe lucruri, având o alimentaţie sănătoasă. Totodata, somul este un factor important, deoarece odihna îl ajută pentru a participa la antrenamentele care au un grad ridicat de dificultate: alergare 25 km în fiecare zi şi susţinerea antrenamentelor din sala de box.

Clubul sportiv le oferă cantonamente boxerilor atât la mare cât şi la munte în care pe lângă distractie aveau si multă muncă. La munte în timp ce restul copiilor schiau, boxerii alergau prin zăpadă, urcau pante foarte dificile, iar la mare în timp ce restul oamenilor se relaxau, aceştia alergau prin nisip si prin căldura aceea insuportabilă.

Pe perioada pandemiei, sportivul s-a antrenat în propria casă pentru a se menţine în formă, urmând ca în toamnă să înceapă competiţiile.

Sursa: AIBA

Ana Gălan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts