Expoziţia “Urme ale comunismului pe străzile Clujului”, organizată de Ancuţa Lăcrămioara Chiş şi Ucu Bodiceanu este printre ultimele prezentate la Casa Municipală de Cultură din Cluj-Napoca. Directorul Dan Brudaşcu a anunţat astăzi, cu ocazia vernisajului, că angajaţii, împreună cu bunurile lor sunt pe punctul de a fi daţi afară din clădire, iar spaţiul urmează să fie revendicat de către Asociaţia Patronilor şi Meşterilor.
De o lună şi jumătate, directorul Casei Municipale de Cultură, Dan Brudaşcu se luptă pentru a ajunge în audienţă la primarul Clujului cu scopul de a propune alte alternative de spaţii în care să îşi desfăşoare activititatea. Conform lui Dan Brudaşcu este imposibil să se poată organiza activităţi de cultură doar în două camere a unei cladiri.
“Am semnalat acelaşi lucru şi Primăriei şi cei care au reprezentat, nu au mişcat un deget în această direcţie. Nu au ţinut cont. Nu s-a folosit expertiza istoricilor şi a specialiştilor cu documente concrete, nu cu falsuri.”
De asemenea, directorul Casei Municipale de Cultură a trimis comisarului Uniunii Europene pentru justiție, Viviane Reding o sesizare cu privire la modul în care se acţionează asupra patrimoniul din Cluj-Napoca.
“Am invocat, desigur, pe bază de documente şi alte instituţii care în opinia noastră se fac vinovate, de această atitudine, de distrugerea a unui instituţii de cultură”, a mai declarat Dan Brudaşcu.
În opinia directorului Casei de Cultură, s-au folosit în audieri declaraţii false ale unor oameni, pentru a se demonstra că Asociaţia Patronilor şi Meşterilor este moştenitoarea patrimoniului Casei Municipale de Cultură din Cluj-Napoca.
____________
Andreea Stăicuţ
Foto: urbo.ro