Început de săptămână în forță la TIFF

Din oraş Divertisment

Săptămâna începe cu proiecții speciale, expoziții și o noapte de muzică și dans la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

TIFF Music Night începe luni, 4 iunie, la 21.30, într-un spațiu neconvenţional care găzduieşte pentru prima dată concerte – Hala Flacăra din Cluj unde 5 dintre cele mai în vogă nume de pe scena electro vor susţine un concert. Baba Zula (Turcia), Nôze (Franţa), Nico de Transilvania (Marea Britanie), Buscemi (Belgia) şi Sekuoia (Danemarca) sunt cei pe care îi puteți asculta mâine seară la TIFF.

Muzică se va asculta și la Cinema Arta, de la 19.30, când Struggle-Orchester va acompania live unul dintre filmele de început ale regizorului Ernst Lubitsch:  “Păpuşa”.

Proiecțiile speciale continuă mâine, la 20.30, la Cinema Florin Piersic, cu “Dansatorul”. Regizorul danez Christian Bonke va asista la proiecție și va răspunde întrebărilor publicului la final.

La Ursus Open Air (Piața Unirii) continuă proiecțiile de la 21.45cu science-fiction-ul vizionar „Odiseea spaţială 2001” , în regia lui Stanley Kubrick. Casa de Cultură a Studenților va găzdui documentarul “Hodorkovski” urmat, de la 21.00, de „Nopțile sălbatice”.

Iubitorii de filme o pot întâlni și pe regizoarea Maja Milos, la Cinema Florin Piersic, după proiecția filmului „Clip”, care va începe de la 18.00.

Invitatul zilei de luni la TIFF Lounge (Piaţa Unirii), la 17.00, este directorul artistic Mihai Chirilov, de la care publicul va afla, printre altele, cum se face selecția unui festival de mărimea TIFF-ului.

Hotel Continental găzduiește lansarea expoziţiei produselor promoţionale TIFF 2012 create de studenţii Universităţii de Artă şi Design.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts