A cincea zi de TIFF vine cu surprize

Din oraş Educaţie

Cea de-a cincea zi de TIFF va fi plină de  filme-eveniment, dezbateri, un concert de jazz și o întâlnire cu Kjartan Sveinsson, membru al trupei Sigur Rós și al juriului Competiției.

Artistul, Kjartan Sveinsson, ce face parte si din juriul Competiției va discuta cu publicul marți la ora 17:00 la TIFF Lounge. Sveinsson se va întâlni cu spectatorii și după proiecția specială Inni (r. Vincent Morisset), de la 23.30, la Cinema Florin Piersic.

Un alt invitat special TIFF, regizorul Timo Vuorensola, va vorbi despre noile metode de finanțare și potențialul internetului de la ora 15.00, la Napoca 15, în cadrul Transilvania Talent Lab.

 De la 20.15, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, la Cafeneaua „La Mărgelatu” din incinta cinematografului Florin Piersic va avea loc o dezbatere pe tema ecologiei, prilejuită de proiecţia filmului GasLand (r. Josh Fox), în secțiunea EcoTIFF, la Cinema Florin Piersic, de la 18.00.

De la 20.30, la Casa TIFF, clujenii sunt invitați la o discuţie cu singurul jurnalist român de televiziune care a filmat în Phenian, Adelin Petrişor, despre cea mai închisă ţară a lumii. „Coreea de Nord, nimic de invidiat” include prezentarea unui reportaj şi a unor fotografii realizate în aprilie, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Kim Ir Sen.

Tot marți, va avea loc tradiționala proiecție caritabilă în beneficiul Muzeului de Artă ce este programată la Casa de Cultură a Studenților, de la 19.00. Hotelul Marigold (r. John Madden) este o comedie despre pensionari britanici veniți să se odihnească la un hotel din India, cu Judi Dench, Maggie Smith și Tom Wilkinson. Intrarea se face exclusiv pe bază de bilet. Prețul este 10 lei.

În spațiul TIFF Art de la Muzeul de Artă, de la 21.30, va rula unul dintre cele mai frumoase documentare despre România, Wild Carpathia/ Carpații sălbatici. Filmul prezintă partea „sălbatică” a țării și a intrat în atenția presei grație declaraţiei de dragoste a prinţului Charles pentru această zonă. La proiecție va lua parte DJ Nico de Transilvania, care semnează coloana sonoră.

______________

Mădălina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts