Angajaţii Casei Municipale de Cultură din Cluj-Napoca vor fi evacuaţi

Din oraş Eveniment

Expoziţia “Urme ale comunismului pe străzile Clujului”,  organizată de Ancuţa Lăcrămioara Chiş şi Ucu Bodiceanu este printre ultimele prezentate la Casa Municipală de Cultură din Cluj-Napoca. Directorul Dan Brudaşcu a anunţat astăzi, cu ocazia vernisajului, că angajaţii, împreună cu bunurile lor  sunt pe punctul de a fi daţi afară din clădire, iar spaţiul urmează să fie revendicat de către Asociaţia Patronilor şi Meşterilor.

De o lună şi jumătate, directorul Casei Municipale de Cultură, Dan Brudaşcu  se luptă pentru a ajunge în audienţă la primarul Clujului cu scopul de a propune alte alternative de spaţii în care să îşi desfăşoare activititatea. Conform lui Dan Brudaşcu este imposibil să se poată organiza activităţi de cultură doar în două camere a unei cladiri.

“Am semnalat acelaşi lucru şi Primăriei şi cei care au reprezentat, nu au mişcat un deget în această direcţie. Nu au ţinut cont. Nu s-a folosit expertiza istoricilor şi a specialiştilor cu documente concrete, nu cu falsuri.”

De asemenea, directorul Casei Municipale de Cultură a trimis comisarului Uniunii Europene pentru justiție, Viviane Reding o sesizare cu privire la modul în care se acţionează asupra patrimoniul din Cluj-Napoca.

“Am invocat, desigur, pe bază de documente şi alte instituţii care în opinia noastră se fac vinovate, de această atitudine, de distrugerea a unui instituţii de cultură”, a mai declarat Dan Brudaşcu.

În opinia directorului Casei de Cultură, s-au folosit în audieri declaraţii false ale unor oameni, pentru a se demonstra că Asociaţia Patronilor şi Meşterilor este moştenitoarea patrimoniului Casei Municipale de Cultură din Cluj-Napoca.

____________

Andreea Stăicuţ

Foto: urbo.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts