Jurnaliştii europeni trebuie să fie informaţi şi direcţi

UBB

Workshop-ul cu tematică europeană, ’’EU Affairs and Local Level European Journalism’’, a continuat astăzi la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Invitatele au fost Alexandra Lobão, trainer jurnalism IHECS şi fost jurnalist la Bruxelles, precum şi Silke Wettach, corespondent la Bruxelles pentru săptămânalul german ‘’Wirtschaftswoche’’.

Organizatorii evenimentului au fost Fundaţia Charles Léopold Mayer, Departamentul de Jurnalism al Universităţii Babeş-Bolyai şi Insitut des Hautes Etudes des Communications Sociales / IHECS, Bruxelles. La workshop au participat profesori şi studenţi, care au ascultat şi au adresat întrebări.

Principalele teme abordate au fost criza euro şi reevaluarea bugetului pentru 2014-2020. Discuţiile au început prin prezentarea crizei şi au continuat cu detalierea situaţiei Greciei. De asemenea, s-a dezbătut poziţia jurnaliştilor care trebuie să comunice Europei, întreaga situaţie.

’’Bruxelles este doar un loc unde există zilnic lupte brutale. Nu se luptă cu arme dar se luptă pentru bani, pentru interese, pentru putere, pentru putere politică. Uniunea Europeană este o contrucţie unică foarte politizată şi este importantă pentru oameni, din moment ce este cea mai mare piaţă din lume, când vorbim despre piaţă vorbim despre bani, despre putere şi este normal ca statele membre din Bruxelles au guvernatori. Nu este un război, ci o luptă brutală pentru putere. Când ai toate acestea în minte, ca şi corespondent, trebuie să explici concret cine sunt câştigătorii şi cine a pierdut.’’, a declarat Alexandra Lobão.

______________

Mădălina Voşlaban

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts