Uniunea Europeană vrea să reducă incendiile aprinse de la ţigări

UE

Numărul incendiilor aprinse de la ţigări se vor diminua, odată cu publicarea noilor standarde de siguranţă publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (UE). Mai exact, începând de mâine, toate ţigările vândute în Europa vor trebui să fie conforme cu aceste măsuri. Autorităţile naţionale vor avea rolul de a controla punerea în aplicare a acestei noi măsuri de siguranţă împotriva incendiilor.

Prin introducerea ţigărilor cu „capacitate redusă de incendiere” (CRI), numărul de decese poate fi redus cu peste 40 %, conform unui stiudiu realizat de Comisia Europeană (CE). Aceasta înseamnă că ţigările nesupravegheate se vor stinge automat. Astfel că, incediile aprinse de la ţigări vor fi mai puţin susceptibile să provoace un incendiu. Această măsură de siguranţă este deja practicată în unele ţări ale lumii SUA, Canada, Australia, dar şi în UE, în Finlanda, din aprilie, anul trecut.

Date din statele membre care acoperă perioada din 2003 până în 2008 arată că, în UE, din cauza ţigărilor se produc peste 30 000 de incendii în fiecare an, cu peste 1 000 de decese şi peste 4 000 de vătămări. Experienţa din Finlanda, unde numărul de victime ale incendiilor declanşate de la ţigări a scăzut cu 43 %, sugerează că aproape 500 de vieţi ar putea fi salvate în UE în fiecare an.

__________

Anca Baciu

Foto: bucurestifm.ro

Comments :1

  • alex

    Poate asa mai renunta lumea la nenorocirile astea de tigari si se trec si ei pe tigari electronice. Se poate fuma si sanatos si ieftine, intrati pe tigariieftine.ro pentru mai multe detalii.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts