Analiză CNN – Care destinații globale își redeschid ușile turiștilor?

Internaţional UBB Radio

Cu toate că majoritatea guvernelor sfătuiesc cetățenii să limiteze călătoriile internaționale strict la cele esențiale, destinații turistice au început relaxarea măsurilor de siguranță datorate pandemiei de Covid-19 și plănuiesc redeschiderea ușilor pentru turiști, conform unei noi analize CNN.

Uniunea Europeană a elaborat în luna mai un plan prin intermediul căruia să își redeschidă granițele interne în sezonul estival, în urma daunelor financiare enorme provocate de Covid-19 turismului. Unele insule din Caraibe se pregătesc să redeschidă ușile turiștilor străini, pe măsură ce destinații precum Mexic sau Tailanda plănuiesc să redeschidă turismul regiune cu regiune în săptămânile următoare.

Cipru

Sursă: Pexels
Sursă: Pexels

Conform CNN, Cipru e atât de dornic să își pună din nou pe picioare turismul încât funcționarii s-au oferit să acopere costurile oricăror turiști care testează pozitiv pentru Covid-19 în timp ce sunt în vacanță. Conform unei scrisori împărtășite cu cei de la CNN, guvernul va plăti cazarea, mâncarea, băuturile și medicamentele celor care contractează virusul în timpul vizitei.

Veștile au venit la scurt timp după ce ministrul transporturilor din Cipru, Yiannis, Karousos, a anunțat că hotelurile din țară se vor redeschide în 1 iunie, iar zborurile internaționale vor reîncepe în 9 iunie.

Odată ce destinația se redeschide, doar turiști din anumite țări vor putea intra în țară. Zborurile din Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia și Lituania vor fi autorizate prima dată.

România face parte dintre țările care vor primi permisiune de la data de 20 iunie, împreună cu Elveția, Polonia, Croația, Estonia și Republica Cehă.

Turiștii care vor călători în Cipru vor avea nevoie de un certificat valid, care să arate că testează negativ pentru Covid-19. De asemenea, li se va lua temperatura în repetate rânduri, atât la sosire, cât și pe parcursul sejurului.

Bali

Sursă: Pexels
Sursă: Pexels

Bali a avut, de asemenea, succes în ceea ce privește gestionarea pandemiei de Coronavirus pe teritoriul insulei, având mai puțin de 350 de cazuri confirmate și un total de patru morți. Insula speră să primească turiștii din nou până în octombrie, în condițiile în care rata infecțiilor rămâne una joasă.

Economia acesteia se bazează în totalitate pe turism, iar numărul de vizitatori a crescut considerabil în ultimii ani, insula având în jur de șase milioane de turiști în 2019.

„Pandemia de coronavirus a distrus economia balineză… a suferit o cădere abruptă încă din martie, când au fost implementate măsurile de distanțare socială”, a declarat un ghid turistic din Bali pentru ABC News, citat de CNN.

Toți străinii, cu excepția diplomaților, a rezidenților permanenți și a filantropilor, au interdicție în Indonezia, iar cei care intră în țară sunt testați și au nevoie de o declarație prin care afirmă că nu sunt bolnavi de Covid-19.

Thailanda

Sursă: Pexels
Sursă: Pexels

Thailanda se află de mult timp printre destinațiile turistice de vârf, având aproape 40 de milioane de vizitatori anul trecut. Cu toate acestea, vizitele turistice au fost interzise în martie, datorită pandemiei.

Cu toate că numărul de cazuri din Thailanda a fost relativ mic în comparație cu alte destinații (3000 de cazuri confirmate și peste 50 de morți), funcționarii nu își asumă niciun fel de risc în ceea ce privește redeschiderea țării.

„Încă depinde de situația pandemiei, dar nu cred că vom primi turiști până la sfârșitul anului”,

a declarat Yuthasak Supasorn, guvernatorul Autorității Turistice din Thailanda pentru CNN Travel. Acesta a subliniat, de asemenea, faptul că vor exista limitări în rândul persoanelor care vor intra în țară.

„Nu vom redeschide țara deodată. Încă suntem în alertă, nu ne putem lăsa garda jos încă”, a adăugat acesta, citat de CNN.

Interdicția asupra zborurilor comerciale internaționale, excluzând zborurile de repatriere, a fost extinsă recent până la data de 30 iunie; prin urmare, Aeroportul Internațional Phuket rămâne închis.

Ca multe alte destinații globale, Thailanda se concentrează pe turismul intern.

Franța

Sursă: Pexels
Sursă: Pexels

Franța era cea mai vizitată țară din lume înainte de pandemia de Coronavirus, spune CNN. Acum, însă, ca în restul țărilor din Uniunea Europeană, sunt puse restricții asupra zborurilor neesențiale din afara Spațiului Schengen. Până la data de 24 iulie, cei care intră în țară, cu excepția cetățenilor Uniunii Europene sau celor din Regatul Unit al Marii Britanii, vor intra într-o carantină de 14 zile.

Cu toate că guvernul ridică treptat măsurile de izolare, funcționarii au făcut clar faptul că nu se grăbesc sub nicio formă să ridice restricțiile pentru călătorii internaționali.

„De la începutul crizei, închiderea granițelor e regula, iar autorizația pentru trecerea granițelor e excepția”, a declarat ministrul de interne al Franței, Christophe Castane, în cadrul unei conferințe de știri de la începutul lunii.

Cu toate că unele afaceri au primit permisiunea de a se redeschide, hotelurile, barurile, restaurantele din țară vor rămâne închise momentan. A fost anunțat pe 29 mai că Muzeul Luvru, cel mai vizitat muzeu al Franței, se va redeschide pe 6 iulie.

„Turismul se confruntă cu cea mai grea provocare din istoria modernă. Deoarece e unul dintre cele mai prețioase bijuterii ale economiei franceze, salvarea lui e o prioritate națională”, a adăugat Philippe, citat de CNN.

Acesta a susținut, de asemenea, că residenții vor putea merge în vacanțe pe teritoriul țării în iulie și august. Hotelurile din Franța se vor baza pe turismul intern odată ce se vor redeschide, dat fiind faptul că turiștii internaționali nu se vor putea întoarce în viitorul apropiat.

Sursa: Pexels

Andreea Bordea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts