UMF “Iuliu Hațieganu” luptă împotriva epidemiei de COVID-19

Studenti UBB Radio

Atât studenții, cât și profesorii de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca sprijină spitalele și cadrele medicale. Peste 100 de cadre didactice din cadrul universității fac parte din linia întâi a spitalelor clujene. De asemenea, aceștia au reușit să producă o cantitate de peste o tonă de dezinfectant în laboratoarele Facultății de Farmacie, pe care au distribuit-o în spitale.

Decanul facultății de Medicină, Anca Dana Buzoianu, transmite într-o postare pe Facebook, faptul că studenții voluntari vin în ajutorul persoanelor în vârstă, dar și al celor mai vulnerabile, atât prin muncă pe teren, cât și online. Aceștia au creat o pagină de Facebook numită Medici Pentru Tine, unde studenții de la Medicină stau la dispoziția cetățenilor prin a le răspunde la diferite nelămuriri.

Un alt beneficiu adus spitalelor prin munca acestora, este faptul că peste 3.500 de testări Coronavirus au fost realizate de cercetătorii de la Centrul de Genomică Funcțională, Medicină Translațională și specialiștii din cadrul Laboratorului Disciplinei de Medicină Legală.

Reprezentanții UMF rămân optimiști în continuare și fac tot ce le stă în putere pentru a facilita condițiile din spitale. De asemenea, fac apel către comunitate clujeană și solicită ajutorul acestora, una dintre nevoi fiind donațiile de alcool etilic pentru continuarea activității de preparere a dezinfectantului.

Sursa: Pikrepo

Alexandra Țîcșa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts