Restricţiile de muncă pentru români şi bulgari, menținute în Marea Britanie

Internaţional Social

Marea Britanie păstrează restricțiile de muncă pentru români și bulgari până la sfârșitul anului 2013, conform unui comunicat remis de Agenția britanică pentru Frontieră.

            Astfel, cetățenii din România și Bulgaria, care doresc să obțină un loc de muncă în Marea Britanie, vor trebui în continuare să obțină un permis de muncă de la Agenția britanică pentru Frontieră. Potrivit ministrului Imigrației, Damian Green, plafonul anual pentru vize de muncă a fost deja anunțat, împreună cu reguli mai stricte pentru studenți. În acest mod se încearcă reducerea radicală a migrației nete.

            Permisul de muncă va putea fi obținut doar în cazul în care muncitorul are deja o ofertă concretă de muncă, într-un domeniu în care angajatorul nu a putut găsi pe cineva printre rezidenți. Restricțiile nu îi vizează pe cetățenii români și bulgari care au fost deja acceptați să lucreze în Marea Britanie.

            Prin aceste măsuri, guvernul de la Londra dorește să ajute șomerii rezidenți să-și găsească un loc de muncă, reducând dependența angajatorilor față de imigranți, cu precădere în sectoarele unde este cerere de forță de muncă necalificată.

            Decizia de extindere a restricțiilor vine după ce Comitetul de Consiliere privind Migrația a studiat impactul pe care l-ar avea ridicarea acestor restricții. Conform unui raport al comitetului, numărul muncitorilor români și bulgari, care ar imigra la muncă în Marea Britanie, ar crește, în special în sectoarele în care se cere forță de muncă necalificată. Acest lucru ar putea afecta muncitorii rezidenți și salariile acestora.

__________

Bianca Dumitru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts