Klaus Iohannis anunță noile măsuri de relaxare de la 1 iunie între care și redeschiderea teraselor și organizarea spectacolelor în aer liber

Administraţie UBB Radio

În urma unei ședințe de guvern au fost aprobate noile măsuri de relaxare în contextul pandemiei de coronavirus.

Începând cu 1 se vor redeschide terasele, se va putea merge la plajă și vor fi permise spectacolele în aer liber. De asemenea, se va relua transportul internațional feroviar și rutier, iar pentru deplasările în afara localității nu vor mai fi necesare declarațiile pe proprie răspundere. Competițiile sportive vor putea fi reluate doar în aer liber și fără spectatori. Competițiile sportive care presupun contact sunt în continuare interzise.

Examenul Național va avea loc fizic începând cu 15 iunie, iar cea de-a doua sesiune, organizată elevilor care din motive medicale sau din cauza carantinei nu se pot deplasa în sala de examen, va avea loc în 29 iunie. Examenul de Bacalaureat  se va desfăşura în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011 (aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.799/2010), şi cu prevederile ordinului de ministru. Prima sesiune a examenului de bacalaureat începe 22 iunie cu proba scrisă la limba și literature română, iar cea de-a doua sesiune va avea loc în august.

Sursa: Administrația Prezidențială

Petra Bence

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts