Peste 1500 de centre medicale din România au primit 250 de mii de viziere

Sănătate UBB Radio

În urmă cu două luni câteva persoane lansaseră o inițiativă, și anume producerea de viziere și distribuirea lor în centrele medicale din România. Până în prezent inițiatorii proiectului au distribuit 250 de mii de viziere, în spatele acestui proiect fiind implicați 2500 de voluntari.

În momentul apariției infecției cu coronavirus în România antreprenorii își doreau să sprijine persoanele din linia întâi care luptă cu acest virus, mai exact personalul medical. Acest lucru putea fi posibil prin încercarea lor de a dona materiale de protecție, măști, mănuși sau chiar viziere.

Potrivit unui comunicat transmis de membrii coordonatori ai Viziere.ro, proiectul inițial prevedea proiectarea unei viziere și distribuirea unui număr de 10 mii de unități, însă proiectul a fost unul de succes ajungând să fie implementat la nivel național.

„M-am uitat pe site-urile de specialitate cum sunt pregătiți medicii din alte țări iar apoi m-am uitat la ce se întâmplă la noi în spitale. Am observat viziera și m-am gândit ca am tot ce îmi trebuie în atelier ca să pot face asta. Am proiectat o vizieră, am adăugat poza pe Facebook alături de un formular iar în 48 de ore am primit peste 100.000 de cereri – bucăți viziere. A fost incredibil și clar nu ne așteptam la asta!.” a declarat Mihai Toma, inițiatorul proiectului.

Pentru dezvoltarea proiectului a fost creat site-ul Viziere.ro, site ce putea fi accesat de cadrele medicale, iar în urma accesării, pentru a beneficia de aceste materiale de protecție era necesară completarea formularului: https://forms.gle/crwTsDSN6ZdBSjrw6, lucru ce poate fi efectuat și în acest moment. Pe același site apar și date necesare persoanelor ce vor să sprijine financiar acest proiect.

Pe același site, https://viziere.ro/spitale/ poate fi găsită o listă a tuturor centrelor medicale și a spitalelor din România ce au primit drept sprijin în lupta cu acest virus astfel de viziere. Potrivit comunicatului, peste 1500 de centre medicale au fost sprijinite cu materiale de protecție. Astfel peste 250 de mii de viziere au fost distribuite la nivel național în peste 10 mii de colete, costul transportului fiind suportat de firma de curierat Fan Courier.

„Echipa Viziere.ro primește zilnic solicitări de peste 3000 unități de viziere iar scopul lor este să ajungă la toți cei care au sunat sau s-au înscris pe formularul disponibil în site-ul proiectului.” a spus Cristiana Bogăţeanu, managerul acestui proiect.

Pe pagina de Facebook dedicată acestui proiect persoanele ce au fost ajutate și instituțiile medicale au lăsat mesaje de mulțumire și recunoștință pentru ajutorul oferit, și efortul depus de către cei peste 2500 de voluntari.

 „Vă mulțumim din suflet! Am primit vizierele de la dvs! Sunt pentru mine și colegii de pe secție. Completasem formularul în urmă cu aprox. 6 sapt “la noroc”, într -o perioadă în care nu se găseau deloc materiale de protecție. Nu mă aşteptam să le primesc… Sunteți extraordinari!” – M.M.

„Vă mulțumim din suflet pentru ajutorul oferit Spitalului Clinic Prof. Dr. Th. Burghele!!! Vizierele au fost distribuite camerelor de gardă și terapiilor. A beneficiat întreg personalul de ele: asistente, infirmiere, medici. Felicitări pentru tot ceea ce faceți pentru personalul medical!! Vă mulțumim!! O zi bună!” – M.S., Spitalului Clinic Prof. Dr. Th. Burghele. Acestea sunt doar două dintre mesajele primite de coordonatorii proiectului.

Pe site-urile magazinelor online costul unor astfel de viziere pornește de la șase lei și poate să depășească chiar și 50 de lei, iar durata timpului de fabricare este una redusă.

Sursa: Viziere.ro

Albu Ionuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts