Trump susține că va introduce măsuri de reglementare a social media, după ce Twitter i-a marcat postările ca având „potențial informaţii false”

Internaţional UBB Radio

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, va semna un ordin executiv care vizează firmele de social media, a declarat Casa Albă, conform BBC.

Decretul vine după ce Trump a ameninţat că va închide platformele pe care le-a acuzat că „sufocă” libera exprimare şi vocile conservatoare. Cea mai recentă dispută a apărut după ce Trump a difuzat informaţii false pe Twitter privind votul prin corespondenţă. Platforma a marcat postarea ca fiind înşelătoare cu un link care trimitea cititorii spre informaţii reale şi verificate despre votul prin corespondenţă.

Trump a reacţionat agresiv la decizia Twitter, acuzând platforma că încearcă să interfereze în alegerile prezidenţiale din 2020 şi ameninţând că

„nu va permite sugrumarea liberei exprimări”.

Înainte de a părăsi Washingtonul în Florida pentru a urmări o lansare spațială care a fost amânată din cauza vremii nefavorabile, Trump a acuzat din nou Twitter și alte medii sociale de părtinire, fără a oferi dovezi.

Ulterior, Trump a ameninţat din nou reţelele sociale cu închiderea sau cenzurarea.

„Nu este nicio şansă (ZERO!) ca votul prin corespondenţă să fie orice altceva decât fraudat substanţial. Cutiile poştale vor fi jefuite, iar voturile vor fi falsificate”, a scris acesta pe contul de Twitter.

Șeful executivului Twitter, Jack Dorsey, a răspuns criticilor cu privire la politicile de verificare a faptelor platformei într-o serie de postări, spunând:

„Vom continua să evidențiem informații incorecte sau contestate despre alegeri la nivel global”.

Domnul Trump a scris o postare similară pe Facebook despre buletinele de vot marți, conform BBC. Într-un interviu acordat miercuri Fox News, directorul executiv Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că cenzurarea unei platforme de socializare nu va fi „reflexul corect” pentru un guvern preocupat de cenzură.

Acțiunile atât acțiunile Twitter, cât cele ale Facebook au scăzut în sesiunea de tranzacționare de miercuri de la New York.

Facebook, Twitter şi Google n-au răspuns imediat solicitării BBC-ului de a comenta incidentul.

Sursa: Shutterstock

Ana Gălan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts