Florin Cîțu este chemat să dea explicații în Parlament, privind perspectiva negativă asupra economiei

Economie UBB Radio

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, este chemat în Parlament să dea explicații în fața comisiilor economică și de buget ale Senatului, cu privire la previziunile negative asupra economiei formulate de agenția de rating S&P.

Cu toate că mai multe agenții de rating din țară evaluează negativ situația economică a României, Florin Cîțu este de părere că nu este responsabilitatea Guvernului.

Într-o postare publicată pe pagina de Facebook a senatorului Daniel Zamfir se atrage atenția asupra previziunilor negative asupra situației economice din țară, astfel ar exista o contradicție între declarațiile Comisiei Europene, care susține că deficitul va fi dublu față de cuantumul apreciat de ministrul Finanțelor Publice. Totodată, BNR avertizează în legătură cu prăbușirea iminentă a economiei și împrumuturile excesive, iar agenția de rating S&P își menține poziția în legătură cu previziunile negative, conform sursei citate de Mediafax.

În cadrul aceleași postări, senatorul Daniel Zamfir afirmă că ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, „asigură cu optimism” cea mai rapidă revenire din Europa după „Corona-criză” și că acesta urmează să fie invitat miercuri în fața comisiilor economică și de buget-finanțe ale Senatului pentru a lămuri situația.

Reacția vine în urma declarației făcute de către ministrul Florin Cîțu sâmbătă, în urma anunțului privind ratingul de țară al României, conform căreia perpectiva negativă nu ar fi reponsabilitatea acestui Guvern:

„Vom reveni la perspectiva stabilă cât mai curând.”

Analiștii agenției de rating Standard & Poor’s sunt de părere că economia va scădea cu 5,5% în anul 2020, iar decizia agenției de a menține ratingul de țară al României reprezintă „un vot de încredere” pentru investitorii interesați, conform Mediafax.

Sursa: Unsplash

Denisa Ardelean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts