Românii au venit în număr mare pe litoral cu ocazia minivacanței de Rusalii

Eveniment UBB Radio

Peste 15 mii de persoane au ajuns pe litoralul românesc în acest weekend, iar estimările lucrătorilor în turism au fost depășite.

Un studiu al agenției online Litoralulromanesc.ro arată că: „Din estimările iniţiale, se părea că în minivacanţa de Rusalii vor ajunge la mare în jur de 10-12.000 de turişti, realitatea a depăşit aşteptările turoperatorilor, pentru că în acest weekend prelungit, pe litoral, sunt cazaţi peste 15.000 de români, cei mai mulţi dintre ei veniţi din Bucureşti (aproape jumătate din total), iar pe locurile următoare se situează Braşov, Prahova, Iaşi, Argeş şi Galaţi.” Cei mai mulți dintre turiști au venit pentru trei zile, dar cei care au rezervat last minute vor petrece două zile în stațiunile românești de la Marea Neagră.

Conform Agerpres, sejururile pentru minivacanţa de Rusalii au început să se vândă încă din luna ianuarie, dar pe perioada restricţiilor instituite de autorităţi în contextul pandemiei ritmul rezervărilor a fost mult diminuat. După anunțul președintelui, Klaus Iohannis, cum că litoralul se deschide la data de 1 iunie, rezervările au crescut exponențial.

De Rusalii, s-au deschis cca 100 de hoteluri pe litoral, comparativ cu 380 de hoteluri deschise anul trecut în aceeași perioadă. Ionuţ Nedea, directorul general al agenţiei Litoralulromanesc.ro, a declarat:

„Estimăm că, în medie, gradul de ocupare în hotelurile deschise e de 40-50%, dar sunt şi unităţi de cazare care sunt ocupate la capacitate maximă.”

Cei mai mulți turiști au venit din București, 46% din total, iar din Braşov au ajuns 7,4%, din Prahova 5,8%, din Iaşi 5,6%, din Argeş 5,2%, din Galaţi 4,5%, din Cluj 3,5% şi din Craiova 3,4%.

Sursa: Inquam Photos/Costin Dinca

Marius Băcilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts