Un studiu legat de consumul de alcool, tutun și droguri efectuat de către Institutul Național pentru Abuzul de Droguri, arată faptul că utilizarea țigărilor electronice în rândul tinerilor a depășit utilizarea țigărilor tradiționale. Acest studiu a fost făcut pe un eșantion de 41.000 de elevi din 377 de școli de stat și private.
Dacă în 2013 numărul tinerilor care utilizau țigări electronice era de 4,5%, studiul publicat marți arată că un procent de 17% dintre elevii de clasa a 12-a au folosit acest tip de țigări în ultima lună.
Experții consideră că utilizarea acestor țigări reprezintă cea mai bună speranță ca cei care încă fumează să poată renunța, însă medicii consideră că, prin utilizarea lor, nu o să se renunțe la fumat și că, dimpotrivă, acesta va crește.
Totuși, în momentul de față, utilizarea țigărilor pare că a continuat să scadă în anul 2014 cu aproape jumătate față de ultimii 5 ani. Deși conțin nicotină, substanță care provoacă dependență, țigările electronice sunt văzute de experți ca fiind mult mai puțin dăunătoare față de țigările tradiționale.
– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: www.radiolipova.net