Siguranța locului de muncă este unul dintre cele mai importante criterii pentru români

Administraţie Social

Conform unui studiu realizat de Deadalus, pentru români, unul dintre cele mai importante criterii în alegerea unui job este siguranța locului de muncă, iar alte criterii cum ar fi satisfacția unui lucru bine făcut și perspectivele de dezvoltare personală sunt printre cele mai puțin importante.

muncitor_constructii_03_7397400c0c

Conform acestui studiu cele mai importante caracteristici care contează pentru angajat sunt: salariul (79,4%), lucrul într-un domeniu interesant (52,7%), siguranța locului de muncă (47,3%), satisfacția lucrului bine făcut (38,6%) și nivelul scăzut de stres (38,4%). Alte caracteristici cum ar fi perspectivele de dezvoltare personală, oportunităţile de promovare şi standardele etice ridicate ale angajatorului par a fi mai putin importante pentru angajat.

Lucrul cel mai supărător din comparaţia cu regiunea este apetitul relativ scăzut al românilor pentru lucrul bine făcut. Calitatea vieţii noastre, atât din perspectiva de angajaţi, cât şi din perspectiva de consumatori ai diverselor servicii sau produse suferă din această pricină. Dăm şi primim la rândul nostru servicii de slabă calitate, pentru că nu găsim un motiv de mândrie în lucrul bine făcut.

a declarat Daniel Enescu, managing partner al Daedalus, Millward Brown, conform Mediafax.

Din punct de al locului de muncă, la nivel regional, românii se află pe primul loc cu un procentaj de 65%, faţă de 47,3% media pe regiune) şi companiile cu standarde ridicate de etică (20,4%, comparativ cu media de 16,8%).

Este evident impactul crizei asupra slujbei ideale, primează salariul şi siguranţa postului în detrimentul unor aspecte care acum 5 ani erau în top – dezvoltarea personală şi oportunităţile de promovare. Cu toate acestea, oamenii îşi doresc în continuare să lucreze într-un domeniu interesant care să-i stimuleze

a adăugat Enescu.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 2.306 participanți din şapte ţări: România, Bulgaria, Serbia, Croţia, Turcia, Cehia şi Slovacia.

– Ana-Maria Bivol / Sursa fotografiei: Capital

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts