Protestele continuă!

Eveniment Politic

Seria protestelor împotriva presedintelui Traian Băsescu şi de susţinere a medicului Raed Arafat au continuat şi duminică. Peste 2.000 de români au protestat în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a treia zi consecutivă. Proteste paşnice au avut loc şi în alte 19 oraşe din ţară, printre care Iaşi, Cluj, Timişoara, Arad, Deva, Hunedoara, Craiova şi Braşov.

Oamenii au scandat  cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, şi au invocate nemulţumiri diverse, de la reforma din sănătate la problemele financiare sau lipsa locurilor de muncă.

Jandarmii au intervenit în forţă după ce au fost atacaţi cu sticle incendiare şi pietre de către unii protestatari, cel mai probabil suporteri ai echipelor de fotbal bucureştene.

Ciocnirile violente dintre protestatari şi jandarmi din zona Unirii s-au soldate cu răniţi şi arestaţi, dar şi cu numeroase daune materiale. Potrivit agenţiei de presă Mediafax, 59 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar trei au rămas internate.

Manifestaţii violente au avut loc şi sâmbătă în Bucureşti, la Universitate, lângă Teatrul Naţional Bucureşti. Conducerea Jandarmeriei a susţinut duminică dimineaţă o conferinţă de presă în care au fost pronunţate şi numele unor membrii ai galeriilor echipelor bucureştene de fotbal. Dintre aceştia, Marius Tararache, Cristian Bischin şi Claudiu Ţintă de la Dinamo şi Mihai Denescu, de la Steaua. De altfel, susţin cei de la Jandarmerie, aceşti suporteri sunt cei care i-ar fi instigat pe protestatari să rupă cordonul de jandarmi şi în nenumarate rânduri să încerce să ocupe realmente o arteră rutieră importantă din Capitală. Gigi Becali a spus că membrii peluzei sud cu care este şi el în conflict au fost sâmbătă seară la Universitate. În urma violenţelor de sâmbătă, zeci de oameni au ajuns la secţie, fiind amendaţi pentru instigare la violenţă şi tulburarea liniştii publice.

Proteste se anunţă şi pentru ziua de luni. La Cluj, manifestaţiile paşnice vor începe la ora 19.00.

________

Ioana Tămăşan

Foto: cnn.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts