Mai multe instituții publice sau private susțin educația din România, oferind tablete elevilor și profesorilor din mediile defavorizate

Educaţie UBB Radio

Tot mai multe instituții publice sau companii private din România susțin inițiativa Ministerului Educației și Cercetării, oferind tablete sau alte dispozitive electronice elevilor și profesorilor din mediile defavorizate, pentru a menține procesul de școlarizare online.

În contextul în care școlile au fost închise din cauza pandemiei de Coronavirus, a fost nevoie de o înlocuire a mediului fizic de predare-învățare cu mediul virtual, prin continuarea orelor pe diferite platforme online, iar acest lucru s-a dovedit a fi imposibil în unele comunități din România. Patriarhia Română este una dintre instituțiile care vin în ajutorul acestor comunități, oferind tablete elevilor, în special, celor din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și cadrelor didactice, pentru a se putea conecta la lecțiile online, informează ZiarulLumina.

Prin proiectul „Alege Școala!” al Patriarhiei Române, dar și prin intermediul eparhiilor din țară și din diaspora română, care s-au alăturat acestui demers, au fost oferite 4.470 de tablete, în valoare totală de 2.662.853 de lei.

Potrivit Economica.net, Orange România este o companie privată care susține acest demers, oferind tablete și Internet nelimitat pentru 30.000 de elevi și profesori din mediul rural. Fundația Orange a oferit luna trecută 1500 de tablete utilizate în programul Digitaliada elevilor cu situații dificile din cele 50 de școli în care se desfășoară programul. Aceștia oferă și acces gratuit la Internet pentru două luni pentru elevi și profesori din o sută de școli primare și gimnaziale din România.

Acest beneficiu se adresează tuturor clienților Orange, care sunt cadre didactice active sau reprezentanți legali ai unui elev înregistrat în una dintre cele o sută de școli incluse în programele lor ajutorare.

Primăria municipiului Cluj-Napoca este o altă instituție care vine în ajutorul elevilor care nu au acces la educație online. Aproximativ 2100 de elevi au primit tablete cumpărate din fondurile municipalității, pentru a putea participa la cursurile online, susține Știri de Cluj.

„2098 de tablete au fost achiziționate de către Primărie, prin intermediul școlilor, pentru elevii care provin din familii care nu dețin calculator, laptop sau tabletă. Investiția în educație este cea mai eficientă investiție din lume, întrucât este ferită de riscul falimentului. Educația incluzivă asigură egalitatea de șanse a tuturor copiilor la o slujbă mai bine plătită și la o viață mai bună”, a declarat primarul Emil Boc.

Sursa: Pixabay

Andreea Spînu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts