Muzeul Iluziilor este un concept unic în România cu un caracter interactiv – vizitatorii pot înțelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar și prin explicațiile unui povestitor, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare. Acesta își conduce vizitatorii prin trei mari capitole, fiecare dintre ele destinată unui alt tip de iluzii.
Sala oglinzilor deformate este un loc în care poți deveni, pentru câteva minute, subțiri, rotunzi, uriași sau pitici.
Iluziiile optice au fost reprezentate printr-un număr de peste 50 de tablouri, dintre care și unele 3D. Fiecare dintre vizitatori au vrut să fie cât mai aprope de tigrul sau de vulturul din tablouri, pentru ca toate fotografiile să fie cât mai realiste.
Ultima sală a fost dedicată obiectelor care au oferit vizitatorilor experianțe unice. Toți cei prezenți în sală au fost captivați de toate acele invenții grozave, fiecare experiment fiind explicat la final de către ghidul muzeului.
Cei prezenți au plecat acasă cu foarte multe informații noi. Ghidul a reușit să explice cum se formează hologramele, un fenomen care i-a surpins foarte mult pe cei micuți.
După acest eveniment, mulți dintre cei prezenți și-au schimbat, cu siguranță, părerea despre leviație, acest fenomen fiind explicat detaliu cu detaliu.
Finalul evenimentului a fost marcat de un mic „cântecel”, pe care ghidul muzeului l-a cântat la un teremin (instrument muzical controlat fără ajutorul mâinilor).
Organizatorii au promis că vor reveni în vară, însă pentru cei doritori, muzeul va fi deschis până în data de 31.03.2018.
– Muzeul Iluziilor este un proiect al Asociației Astronomice Pluto.
– Robert Hoară și Alina Hoanoș