Studenții aflați în căutarea unui job au participat astăzi la un training

Din oraş

IMG_3741IMG_3741Career+ organizează, începând din luna februarie a.c., mai multe traininguri destinate studenților clujeni aflați în căutarea unui loc de muncă. Un astfel de training a avut loc și astăzi, 19 martie, începând cu ora 13.00, în incinta Cantinei Hașdeu.

În cadrul trainingului de astăzi, studenții clujeni au avut ocazia de afla, de la speakerul Adrian Popa, HR Manager iQuest, detalii despre ce anume înseamnă să fii un leader, în ce constă succesul acestuia și care sunt principalele elemente pe care o persoană ce dorește să fie leader trebuie să le îndeplinească.

Speakerul Adrian Popa, care le-a explicat tinerilor prezenți diferențele dintre un leader român și unul străin, dar și cum anume trebuie să gândească o persoană leader, are o experiență amplă în ceea ce privește leadership-ul, fiind, de-a lungul timpului, consultant la numeroase firme clujene.

Lider poate să devină oricine este gata să-și părăsească zona de confort și să renunțe la ego-ul propriu, ne spune Adrian: „Vrei să fii lider, eu nu aș opri pe nimeni! Azi nu poți fi lider, dar ai atitudinea potrivită. Ești deschis să inveți și să te expui, vrei sa ieși din zona de confort. Schimbându-te, greșind, acumulezi informații și poți să devii un lider foarte bun. S-ar putea să nu fii la fel de bun ca și liderul înnăscut, dar tu ai niște plusuri și niște minusuri, la fel ca și el. Șmecheria este, să-ți găsești contextul și echipa potrivită, firma potrivită, în care, plusurile tale să meargă de mână cu plusurile companiei. E un proces de învățare prin care, toți trebuie să trecem”.

Seminarul face parte dintr-un proiect mai amplu de ghidare a studenților pe piața locurilor de muncă: „O să aducem mai multe training-uri în această perioadă, până în luna mai. Dacă persoanele doresc să se angajeze într-o corporație sau multinațională, ar trebui să știe cum să se adapteze. Vom mai organiza si alte seminare, de exemplu, unul va fi despre Personal Skills, oferit de compania Sykes. Încercăm să comunicam cu companiile și să aflăm ce cred ei că e necesar să cunoască o persoană din cadrul companiilor”.

– Text & foto: Natalia Gărnăuțanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts