Diana Moraru, licențiată în contabilitate, profesionistă în arta machiajului: „Fă totul cu pasiune și învață să fii printre cei mai buni.”

Divertisment Educaţie

Diana Moraru, 31 de ani, este un make-up artist de succes din București. Ea a absolvit Academia de Studii Economice și Institutul Bancar Român, are master în contabilitate, însă chemarea ei a fost alta: arta machiajului. Aceasta s-a remarcat prin complexitatea machiajelor pe care le realizează, dar și prin modestia și atitudinea sa atât față de meseria pe care și-a ales-o, cât și față de viață în general.

În ultimii ani, populația este înclinată către modă, tinde să afișeze o imagine cât mai perfectă . Make-up artiștii sunt persoane creative, care au grijă de aspectul facial al persoanelor. Nu oricine poate să creeze frumosul, folosindu-se doar de produse de make-up, dar vă asigurăm că Diana este capabilă de mult mai mult de atât. De la un make-up de zi, simplu, ea poate transforma obișnuitul în excepțional prin punerea în vedere a trăsăturilor feței, prin combinarea diferitelor culori și elemente pe pleoapa ochilor, dar și prin amestecul de stiluri pe o un singur chip.

Specialistă în make-up, Diana ne-a stârnit interesul datorită talentului său de necontestat. Printre miile de make-up-artiști care activează în România, atenția ne-a sărit direct asupra ei datorită faptului că este pasionată de arta înfrumusețării, încât prin tot ceea ce creează, transpare cât de specială este, printr-un cuvânt că este o artistă.

Urmărită cu atenție în intervale lungi de timp și verificând sute de recenzii ale clienelor sale, am văzut că Diana a evlouat în meseria sa, ceea ce ne face să spunem cu vigilență că ea este make-up artistul pe care vi-l recomandăm pentru orice ocazie.

Caldă, sociabilă, inteligentă, plină de surprize plăcute și stăpână pe sine, așa este Diana Moraru când lucrează cu clientele. descriem pe Diana Moraru, după ce am cunoscut-o mai bine. Cunoscuta Diana Moraru Ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre munca ei, despre plăcerile și greutățile pe care le-a întâlnit până în prezent în carieră.

Întrebare: Ce te-a influențat să practici această meserie și de unde a venit pasiunea ta pentru ea?

Răspuns: Diana Moraru: Îmi placea mult prea mult machiajul. Îmi plăcea mult prea  mult să mă machiez, simțeam ca e un mijloc de exprimare. Dragostea de culoare și de frumos a venit încă de la vârste fragede, eram dornică să experimentez mereu combinații diferite de culori. Dacă i-ai întreba acum pe prietenii mei, cei pe care i-am avut la vârstele de 14-16 ani, ți-ar spune că aveam tot timpul farduri la mine. Tot ei ți-ar spune cum își aduc aminte că îmi pieptănam genele când mergeam în turnee cu Corul de Copii Radio, în care am cântat vreme de 15 ani. Da, am și alte pasiuni pe lângă make-up, dar nu m-au atras toate la fel de mult.

Întrebare: De cât timp practici această meserie?

Răspuns: Aș putea spune ca dintotdeauna, dar sunt certificată în arta machiajului și în evidențierea trăsăturilor frumoase ale femeilor de 12 ani.

Întrebare: Ai știut dintotdeauna că meseria aceasta o vei urma?

Răspuns: O, nu! Am absolvit Academia de Studii Economice și Institutul Bancar Român, am master în contabilitate și o scurtă perioadă de timp am lucrat în asigurări.  A fost plăcut, dar simțeam că îmi lipsește ceva, iar acel ceva era, până la urmă, vocația. M-am îndreptat spre machiaj, pentru că asta-mi plăcea cu adevărat să fac. Am început, ca orice om, de jos. Am fost asistent de make-up artist pentru videoclipuri și ședințe foto, am lucrat apoi într-un salon de înfrumusețare de lux din București, după care am început să fiu trainer la o școală de machiaj. Încetul cu încetul, m-am ridicat la ceea ce sunt astăzi.

Întrebare: Au fost și momente dificile care te-au împins să renunți la această meserie?

Răspuns: În orice meserie sunt și momente dificile, mai ales când într-adevăr te implici. Cu cât pui mai mult suflet, cu atât dezamagirile sunt mai mari atunci când ceva nu merge conform planului. Cel mai greu este atunci când lumea se așteaptă de la tine să ai un venit stabil, dar în meseria mea acest lucru nu se întamplă peste noapte. Cel puțin așa era acum 12 ani când am început eu.. Am avut momente în care mă gândeam că nu sunt sufic ient de bună, că nu sunt destul de simpatică sau extrovertită, că poate nu am carisma necesară..erau tot felul de întrebări negative, dar constructive în același timp, în gândul meu. Simțirile mele cum că aș fi pe o frecvență foarte joasă s-au diminuat însă, cu ajutorul clientelor mele care îmi demonstrau pe zi ce trecea că mă înșel. Astfel, am continuat și am perseverat.

Întrebare: Multe femei sunt interesate să devină un make-up artist și tot atât de multe sunt speriate că nu ar putea să reușească să se întrețină doar din veniturile acestei meserii. Tu cum faci? Poți să trăiești decent doar din aceste venituri?

Răspuns:  Pentru mulți acestă meserie rămâne una de weekend,  un hobby din care îți poți crește veniturile. Eu nu am vrut să rămână doar atât. Depinde de fiecare dacă investește în această profesie, pentru că trebuie investit atât timp, cât și bani. Fiecare are ritmul său de creștere iar acum sunt alte vremuri. Vremuri în care rețelele de socializare joacă un rol crucial în dezvoltarea profesională a unui make-up artist. Sunt mulți factori de care depinde creșterea în această meserie. Pentru mine a durat mai mult, deoarece mi-am întemeiat și o familie între timp, dar pentru unele fete, talentate și harnice, poate dura mai puțin. Ca să îți răspund ferm la întrebare: da! se poate să trăiești doar din veniturile acestei meserii. Este până la urmă, un job ca oricare altul.

Întrebare: Cum se completează meseria de make-up artist cu meseria de mamă, de soție?

Răspuns: Se completează destul de bine atunci când ai un management bun al timpului. Sunt genul de om care nu vrea să sacrifice momentele cu familia, deși de multe ori mă bazez pe soțul  meu să mă ajute. Ne potrivim foarte bine în acest sens. Pentru mine, profesia este asemenea unui al treilea copil, de care trebuie să am grija și pe care nu îl neglijez deloc, pe care îl ador! Sper că fac o treabă bună și ca make-up artist, dar și ca mama, ca soție.

Întrebare: Cât de importantă este abolvirea unui curs de make-up în carieră și câte asemenea cursuri ai parcurs până în momentul de față?

Răspuns: Am trecut prin foarte multe cursuri ca să ajung unde sunt acum și sincer merg anual în străinătate pentru a mă pregăti și mai bine. Consider că trebuie să ma updatez constant pentru că este o industrie care avoluează de la an la an și ca trainer nu pot să îmi dezamăgesc elevii. Trebuie să asigur un nivel ridicat în mod constant, pentru liniștea mea sufletească. Sunt genul de om care se dedică 100%, așa că absolvirea cursurilor de make-up mi se pare extrem de importantă, dat fiind faptul că doar învățând poți crește.

Întrebare: Cine crezi că te-a ajutat cel mai mult în învățarea tehnicilor de machiaj?

Răspuns: Dacă ar fi să dau un singur nume, trebuie să îi mulțumesc mentorului meu, primul meu profesor de make-up, care mi-a format mâna și anume Renata Abdullaeva.

Întrebare: Cu toții știm că machiajele sunt de diferite stiluri. Tu pe care îl abordezi?

Răspuns: Dacă ar fi să îmi definesc stilul personal, aș zice că este un hibrid între stilul rusesc și cel britanic. Mă mândresc cu faptul că machiajele mele sunt foarte variate și pline de culoare și texturi.

Întrebare: Ce sfat le dai fetelor pasionate de make-up care vor să își creeze o carieră în această industrie?

Răspuns: Aș vrea să le spun fetelor care se gândesc să practice această meserie de make-up artist că sunt multe de luat în considerare înainte de a lua decizia finală de a urma un curs și de a se perfecționa. Trebuie să o facă pentru că le place machiajul și lucrul cu oamenii. Să nu o facă doar pentru bani, pentru că dacă se întamplă asta, nu vor reuși. Să ia în considerare faptul că este o investiție destul de mare, în cursul de bază, în kit-ul de lucru care crește constant și în pregătirile ulterioare. O să fie și momente grele, în care au să aibă doar câte o clientă pe lună, nu pot să mint. Dar, dacă le place, nu trebuie să se descurajeze! Vreau să le spun și să nu se lase de școală, de studii, pentru a practica această meserie.  Se pot face ambele concomitent sau pot să înceapă meseria după terminarea unor studii superioare. Până la urmă, creșterea culturii generale, creșterea intelectualului este unul dintre punctele de apogeu vieții.

Un sfat de la Diana Moraru: Perseverați și antrenați-vă mâna, făcând practică zi de zi, exact așa cum ar face un sportiv de performanță, și veți reuși! Faceți totul cu pasiune și învățați să fiți printre cei mai buni!

– Material realizat de Patricia Simu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts