Codul Drepturilor şi Obligaţiilor Studentului a fost semnat astăzi

Educaţie Eveniment

Ministrul Educației, Cătălin Baba, împreună cu organizațiile studențești a semnat astăzi Codul Drepturilor şi Obligaţiilor Studentului la Ministerul Educaţiei Tineretului şi Sportului.

“Semnarea acestui document are o importanță deosebită pentru că preia prevederile importante din Legea Educaţiei Naţionale. Pe de altă parte, reuşeşte să prezinte în detaliu mecanisme, structuri şi să dea răspunsuri la câteva dintre problemele esenţiale pe care le-au ridicat toate organizaţiile studenţeşti”, a declarat ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.

Cele mai importante prevederi ale Codului Drepturilor și Obligațiilor Studentului fac referire la dreptul studenţilor de a “participa la evaluarea cursurilor, seminariilor, lucrărilor practice şi a prestaţiei cadrelor didactice” şi publicarea rezultatelor evaluărilor profesorilor pe site-ul universităţii.

Totodată, un alt articol se referă la dreptul studentului de a refuza să participe la procesul educaţional mai mult de 8 ore pe zi.

Din 2011, odată cu adoptarea noii Legi a Educaţiei, s-a prevăzut faptul că va fi adoptat un “Cod al Drepturilor şi Obligaţiilor Studentului” prin ordin de ministru.

Într-un termen de 60 de zile, la propunerea studenţilor, toate universităţile vor fi obligate să-şi formuleze un statut la nivel local.

“Pornind de la acest document cadru, la nivelul fiecărei universități, reprezentanții studenților vor trebui să încheie cu administrațiile academice nou alese astfel de protocoale și, de ce un, astfel de coduri ale studenților”, a mai precizat Ministrul Educației.

___________

Oana Alexa

Foto: edu.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts