Super Citizen intră în acțiune!

Educaţie Internaţional

În această primăvară, între 25 Mai si 2 Iunie, în Cluj-Napoca, va avea loc un schimb de tineri din Romania și Italia în cadrul proiectului Civic Citizen for my CommEUnity, organizat de parteneriatul dintre Centrul pentru Studiul Democrației din România și  ScambiEuropei din Italia.

2323

Civic Citizen for my CommEUnity este un proiect ce are drept obiective dezvoltarea spiritului civic și a activităților cetățenești, aducerea la cunoștința studenților care sunt drepturile unui cetățean european, familiarizarea cu activitățile de voluntariat, activități desfășurate într-o manieră non-formală. Ideea aparține a doi tineri masteranzi din Cluj-Napoca, Mădălina Hodorog și Călin Crețu.

Ideea proiectului a venit spontan. Eu și colegul meu, Călin Crețu, ne uitam la un clip pe YouTube filmat de un român și ne-am dat seama că în unele momente simțul civic poate să dispară cu desăvârșire. Am vrut să facem ceva în privința asta, de aceea am decis să aplicăm pentru Tineret în Acțiune cu acest proiect. Cum amândoi am fost implicați activ în acțiuni de voluntariat pe diferite tematici, am simțit și noi importanța voluntariatul în dezvoltarea noastră. Prin acest proiect vrem să dăm mai departe motivația de a te implica în comunitate,

a afirmat Mădălina.

Astfel, pe parcursul întregului program, cei 24 de tineri, atât din Romania cât și din Italia, vor lua parte la diferite activități non-formale care se vor axa pe probleme ca spiritul cetățenesc, activitate cetățenească, voluntariat și ecologie. Proiectul va include însă și training-uri, discuții, activități multiculturale.

În timpul celor 7 zile, tinerilor participanți li se vor asigura acomodare, hrană, inclusiv costurile transportului vor fi acoperite în măsură 70% de către programul Tineret în acțiune finanțat de Uniunea Europeană.

Obiectivul principal al proiectului este de a forma tineri care să devină Super Cetățeni, având următoarele caracteristici: să se implice activ în comunitatea proprie, să respecte natura, să îi respecte pe ceilalți cetățeni, să fie energetici, activi, să își dezvolte fiecare parte din viața sa, să știe când să acționeze la momentul oportun, să acorde mereu ajutor, să experimenteze viața și să iubească a fi un Super Cetățean.

Așadar, așteptările acestui proiect sunt pe măsură după cum afirmă și unul dintre inițiatorii acestei ideii, Mădălina Hodorog:

Așteptările acestui proiect este de a motiva tinerii să se implice activ în comunitatea din care fac parte. Astfel, cei 24 de tineri din România și Italia vor participa timp de 7 zile la activități care să îi motiveze să se implice în activități de voluntariat și alte activități care includ spiritul civic.

– Elena Ursu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts