Singurul efect pozitiv al coronavirusului. Gradul de poluare în Europa a scăzut considerabil

Internaţional UBB Radio

Măsurile de urgență emise în contextul pandemiei de coronavirus au dus la reducerea poluării în marile țări europene. Conform BBC,  concentrațiile de dioxid de azot au scăzut în țări precum: Franța, Italia și Spania, acestea fiind și printre cele mai afectate de noul coronavirus.

Institutul Meteorologic Regal din Olanda ( KNMI)  a prezentat o serie de hărți, prin care arată schimbări la nivelul dioxidului de azot în aer, pe o perioadă de aproximativ 10 zile, între 14 și 25 martie. Aceste date au fost comparate cu media lunară a concentrațiilor înregistrate în urmă cu un an.

“Trebuie luată în calcul o medie de 10 zile pentru a obține o imagine clară. Nu pot fi folosite doar datele dintr-o singură zi”, a declarat dr. Henk Eskes, de la KNMI, pentru BBC.

„Există un grad mare de variabilitate la nivelul dioxidului de azot (NO2) de la o zi la alta, datorită modificărilor vremii. Așa că atunci când direcția sau viteza vântului se schimbă, rezultatele vor fi diferite”, a explicat în continuare acesta.

            De asemenea, experții monitorizează îndeaproape și alte țări din nordul Europei, precum Marea Britanie și Olanda. Până acum, nu s-au putut stabili diferențele, pentru că s-a remarcat o mai mare variabilitate la nivelul condițiilor meteorologice.

Sursa: BBC

Bianca Pop

Franța 2019
Italia 2019
Spania 2019
Franța 2020
Italia 2020

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts