Bilanţul victimelor în urma uraganului Sandy este în creştere

Internaţional

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma trecerii uraganului Sandy pe coasta de est a SUA şi Canadei a crescut la 110 morţi, conform informaţilor transmise de Reuters.
În Statele Unite aproximativ 7 milioane de persoane au rămas fără curent electric şi căldură. În New York cel puţin 18 persoane au murit, mai multe zone, iar metroul nu funcţionează.
De asemenea preşedintele Barack Obama a anulat sărbătoarea de Halloween de la Casa Albă. Petrecerea organizată de Barack şi Michelle Obama pentru copii de Halloween, a devenit deja un obicei, aceasta a fost anulată din cauza uraganului, preşedintele deplansându-se în statul New Jersey cel mai afectat de uragan, iar Michelle Obama se află la Chicago unde a rămas blocată din cauza intemperiilor.
Uraganul Sandy şi-a făcut simţită prezenţa şi în Canada unde a doborât mai mulţi copaci, iar traficul din Toronto a rămas paralizat.
Veştile bune vin din partea operatorilor NYSE Euronext, Nasdaq OMX Group şi Bats Global Markets care anunţă că bursa din Statele Unite îşi va relua tranzacţiile, după cea mai lungă întrerupere cauzată de condiţiile meteo ca urmare a uraganului Sandy.

___________

Andreea Hoza

Foto: www.bbc.co.uk

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts