Un studiu recent, care a fost efectuat pe delfinii cu bot gros sau de sticlă din Râul Lebedei, Australia de Vest, a dezvăluit că aceştia se strigă pe nume prin fluierat. Fiecare fluierat este unic ca şi delfinul căruia ii este destinat. Delfinii, sunt afectaţi de multe activitati omeneşti precum pescuitul comercial, transportul maritim, producţia de petrol şi gaze, activitatea militară, poluarea, dar şi de schimbările climatice, relatează Euronews.
Studiul efectuat de Edith Cowan University a fost primul care a încercat urmărirea acustică în acea zonă, mai relatează Euronews. Aşadar, oamenii de ştiinţă au „ascultat” conversaţiile mamiferelor marine jucăuşe şi inteligente şi au reuşit să asocieze mai mult de 500 de fluiere cu fotografiile delfinilor pe perioada studiului. Conform National Geographic, delfinii cu bot de sticlă au gurile curbate, astfel ei par să zâmbească permanent şi pot fi antrenaţi să facă trucuri complexe. Aceştia au mai spus că cercetătorii incă nu ştiu multe despre societatea complexă a delfinilor.
„Delfinii sunt creaturi sociale şi sunt frecvent văzuţi în grupuri, ceea ce face procesul de potrivire a fluierului cu un delfin anume să fie foarte provocator”, spune Christine Erbe, profesoară a Universitatii Curtin. „Acum este momentul ideal să fii o balenă sălbatică sau un delfin, să înoţi în ocean. În timp ce noi suntem în carantină, ei îşi vor revendica teritoriul”, a declarat Danny Groves, purtător de cuvânt al Whale and Dolphin Conservation pentru Euronews.
Sursa: Pexels
Laura Costin