Cum afectează epidemia festivalurile din România

Din oraş UBB Radio

În această perioadă, domeniul cultural are de suferit din cauza noii pandemii. Organizatorii de Concerte şi Evenimente Culturale din România iau în considerare deciziile luate de autorităţile române în scopul combaterii pandemiei de coronavirus (SARS-COVID-19), astfel că foarte multe dintre evenimentele anunțate până în momentul actual, au fost anulate.

Deși o parte dintre organizatorii de evenimente sperau să își reia activitățile cel târziu până în luna mai a anului 2020, riscă să iasă din acest business și totodată au parte de pierderi foarte mari. Codruța Vulcu, președintele AROC, a declarat într-un interviu acordat celor de la HotNews, că primele efecte care au apărut în urma pandemiei ar fi fost anularea evenimentelor din martie și aprilie.

„Lunile astea sunt de obicei pline de concerte. Foarte multă lume conta pe venituri din perioada asta”, a declarat Codruța Vulcu.

Festivalul de muzică electronică, Electric Castle, a făcut un anunț public pe pagina oficială de Facebook, prin care aceștia au anunțat că își desfășoară munca de acasă.

„Acum trebuie să fim puternici, pentru a trece peste acest lucru. Fiecare dintre noi trebuie să fim responsabili, să acționăm în consecință, pentru a ne putea bucura cu toții de vară. (…) Abia așteptăm să vă arătăm toate lucrurile pe care le-am pregătit”, au scris organizatorii Electric Castle.

În urma anunțului făcut, aceștia au postat afișul care conține toate trupele prezente în acest an la festival.

Nici festivalul de muzică UNTOLD, nu și-a anunțat anularea evenimentelor din perioada iulie-august 2020. În schimb, aceștia își încurajează prin postările zilnice, întregii urmăritori să respecte regulile impuse în această perioadă și le oferă playlist-uri gratuite pe care oricine le poate accesa.

Conform unor statistici „în trecut un comerciant de bilete vindea în această perioadă în jur de 4.500 și 6.500 de bilete pe zi. Momentan vânzarea de bilete este stopată.”, a declarat Codruța Vulcu.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts