România a fost inclusă de Organizația Mondială a Sănătății în proiectul global pentru găsirea unui tratament pentru coronavirus

Internaţional UBB Radio

”Solidarity Trial” este numele programului masiv de testare a patru posibile tratamente pentru coronavirus, nouă spitale Românești vor lua parte la acest studiu.

România a aplicat la proiectul OMS prin Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și a propus includerea în studiu a tuturor celor nouă centre de boli infecțioase(două din București și șapte din țară), a declarat pentru G4Media.ro Alexandru Rafila, care este și şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. ”Am reușit să includem România în studiu datorită faptului că am fost sprijiniți de OMS”, a mai spus Rafila.

Acest mare studiu internațional e conceput pentru a genera informațiile solide necesare pentru a stabili care tratament este cel mai eficient. Proiectul Solidarity trial furnizează proceduri simplificate care vor permite participarea chiar și pentru spitalele supra-aglomerate cu pacienți. România va lua parte în acest proiect, Ministerul Sănătății și autoritățile naționale vor decide ce spitale vor participa la program”, a declarat pentru G4Media.ro Miljana Grbic, șefa Biroului OMS pentru România.

Cele patru tratamente incluse în ”Solidarity trial” sunt: Remdesivir, Clorochină și hydroxychlorochină, Ritonavir/lopinavir și Ritonavir/lopinavir + interferon beta. Printre beneficiile pe care le are România odată cu participarea la acest studiu este accesul la Remdesivir o moleculă care acum este în procedră de testare chimică la nivel internațional.

Sursa: G4Media

Denisa Poliec

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts