„Spune povestea locului tău”, concurs de istorie dedicat liceenilor organizat la UBB

Cultură Din oraş

„Spune povestea locului tău” este un concurs ce presupune cunoștințe de istorie dedicat elevilor de liceu. Concursul se bazează pe redactarea unei teme scrise de istorie locală și se adresează liceenilor din județele: Cluj, Alba, Mureş, Sălaj, Hunedoara, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Maramureş, Harghita, Sibiu, Braşov, Covasna, Timiş, Oradea, Arad și Caraş-Severin.

„Spune povestea locului tău” se va desfășura în două etape:

  • Primul pas presupune trimiterea unei lucrări scrise pe o temă de istorie locală (cu condiția ca participantul să fie și să scrie despre un loc din județele afișate mai sus).
  • Al doilea pas este susținerea orală a lucrării. În urma selectării a celor mai bune 25 de teme, de către comisia de corectare, elevii vor primi un email cu rezultatele obținute, iar lucrările alese vor fii susținute oral la sediul facultății.

Elevii aleși pentru a-și susține tema vor primi cazare din partea organizatorilor. Transportul va fii suportat de către participanți. Pe perioada susținerii temei, se vor desfășura și alte activități instructive și recreative, ca workshop cu tema: „Ce înseamnă să fii istoric?”, seară de socializare și un tur al orașului Cluj-Napoca.
Primele 3 lucrări selectate vor fii publicate în revista facultății și în cărți.


„Spune povestea locului tău” are ca scop promovarea cunoștințelor de istorie și cercetare în domeniu și familiarizarea liceenilor cu metodologia științifică. Totodată organizatorii doresc să promoveze Facultatea de Istorie și Filosofie și să îi familiarizeze pe elevi cu viața de student.

Concursul este la cea de a treia ediție și este organizat de către Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, împreună cu Asociația Studențească PhiloHistorRiSs din Cluj-Napoca. În parteneriat cu acestea se află instituțiile: Universitatea Babeș-Bolyai, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj.com, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Muzeul de Istorie al Transilvaniei și Uniunea Studenţilor din România. Detalii cu privire la desfășurarea concursului se găsesc la organizatori sau pe adresa: philohistoriss@gmail.com.

– Miruna Aruxandei / Sursa fotografiei: dejulmeu.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts