USR cere demisia ministrului de Interne Marcel Vela

Administraţie UBB Radio

USR consideră că este necesară demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, ca urmare a reacțiilor apărute după acordul cu Patriahia Română privind măsurile pentru sfântul Paște.

Acordul încheiat între Biserica Ortodoxă Romană (BOR) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a creat controverse atât în rândul autoritătilor, cât și în rândul cetătenilor, care acuză că acestea ar putea pune în pericol sănătatea românilor care s-ar putea imbolnăvi. Pe fondul anunțului lansat marți seară de Marcel Velă, Uniunea Salvați România solicită demisia acestuia, motivând faptul că acest lucru ar putea restabili încrederea românilor în capacitatea guvernului de a gestiona criza sanitară.

Mesajul postat de USR pe pagina de Facebook:

“Demisia ministrului de Interne, Marcel Vela devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine. Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral.”

USR a criticat proiectul anunțat de Marcel Vela încă de marți seară când a numit “inoportună și imprudentă” implicarea cadrelor Ministerului de Interne în aducerea luminii, de Paște, pentru creștinii ortodocși.

Președintele Iohannis a anunțat că se opune acordului încheiat de Ministrul Afacerilor Interne cu Patriahia Română și a cerut ministrului și premierului Orban să refacă acordul, “Stati acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a avertizat președintele.

Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea

Georgiana Armean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts