Cercetătorii de la Oxford încep testările pe oameni cu un vaccin anticoronavirus

Știință UBB Radio

Cercetătorii de la Universitatea Oxford încep săptămâna viitoare testele pe oameni pentru un vaccin anticoronavirus. Vaccinul ar putea fi folosit pentru urgență cel târziu în toamnă. Vaccinul a fost testat pe mai multe specii de animale, cum ar fi maimuțele, având success.

Mai mult de 70 de vaccinuri sunt dezvoltate la nivel global pentru coronavirus, care a infectat peste 2 milioane de oameni și a ucis aproape 130.000, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, într-un anunț făcut pe site-ul oficial al Organizației.

Experții au estimat că durează cel puțin 18 luni ca să creeze un vaccin care să poată fi pus la dispoziția tuturor. Pentru această etapă au fost recrutate deja 520 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

„Începem testele săptămâna viitoare. Avem o abordare precaută, dar rapidă”, a precizat profesorul Adrian Hill, conducătorul echipei de cercetători, într-un interviu acordat celor de la The Daily Mail.

De asemenea, specialistul în vaccinuri, Sarah Gilbert, a declarat în cadrul aceluiași interviu că este foarte încrezătoare în faptul că vaccinul va funcționa în proporție de 80%, sperând că acesta va fi gata cel târziu în septembrie.

Totuși, fabricarea pentru o scară largă nu poate fi făcută pentru moment la Oxford deoarece resursele universității sunt limitate. Pentru asta este necesară o tehnologie avansată care să permită fabricarea a miliarde de doze pe an, motiv pentru care Universitatea a început să lucreze cu alte organizații, care au echipamentul necesar pentru a produce doze mari de vaccin.

Sursa: Megapixl

Bernadette Nemeth

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts