Peste 1600 de spectatori la deschiderea oficială TIFF 2013

Cultură Din oraş

tiff ziua 1

Peste 1600 de spectatori, alături de oficialitățile locale, au înfruntat vremea capricioasă și au asistat la deschiderea oficială a celei de-a douăsprezecea ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Introducerea festivalului a fost realizată de directorul festivalului Tudor Giurgiu, directorul artistic Mihai Chirilov, primarul orașului Emil Boc și Președintele Consiliului Județean Cluj Horia Uioreanu.

În deschidere s-au prezentat evenimentele ce urmează să se desfășoare în cadrul TIFF, prima ediție a Festivalului Culorii ce va avea loc în Cluj-Napoca în luna august, precum și primele spot-uri ce promovează festivalul, realizate de regizorul Cristi Puiu.

Directorul festivalului Tudor Giurgiu, a ținut să atragă atenția oficialităților din Cluj în legătură cu bugetul oferit festivalului vizavi de bugetul alocat cântăreței Loreen în cadrul Zilelor Orașului Cluj-Napoca. Totodată, acesta a ținut să fie solidar cu jurnaliștii revistei Tribuna, în legătură cu abuzurile din redacție.

După introducere, spectatorii s-au putut bucura de comedia regizorului Pedro Almodovar, „Amanții pasageri”, prima proiecție a filmului în România.

____________

Ștefan Văleanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts