A șasea ediție a Festivalului Cultural „Miraje”

Din oraş Eveniment

Festivalul Cultural „Miraje” dedicat tinerilor cu dezabilități se află la a șasea ediție. Evenimentul a început ieri și va continua până astăzi 24 mai la Casa de Cultură a Studenților.

La festival a participat trupa „Vița de Vie” care a cântat pentru publicul larg piese din propriul repertoriu, zece trupe de dans precum „Step Up”, muzică și teatru formate din tineri cu deficiențe de auz și persoane nevăzătoare.

 „Ne bucurăm foarte mult că putem promova arta și să arătăm că ea nu are limite, ne bucurăm că putem da o șansă tuturor să urce pe o scenă importantă din Cluj și ne bucurăm că an de an sunt câteva sute de persoane prezente la acest festival”, a declarat unul din organizatorii acestui festival, Alin Vaida.

Pe tot parcursul evenimentului pe scenă a fost prezentă Iulia Savoș care este interpret pentru limbaj mimico-gestic, astfel și cei cu deficiențe de auz au putut urmări concertul.

„Miraje” a apărul în anul 2008 și este organizat de asociația Fapte, cu sprijinul Liceului pentru Deficienți de Vedere din Cluj, al Fundației Comunitare Cluj, al Clubului Lions din Cluj și al Casei de Cultură a Studenților din localitate. Ediția din 2013 a festivalului este co-finanțată de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune.

Evenimentul care deja a devenit o tradiție este deschis pentru toti doritorii iar intrarea este liberă.

________________

Veronica Borta

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts