Satya Nadella, directorul executiv al companiei Microsoft, a discutat într-un interviu cu Forbes despre rolul tehnologiei în combaterea Covid-19. Șeful de la Microsoft spune că prevede o deschidere către folosirea noilor tehnologii în cadrul instituțiilor precum guvernele, școlile și spitalele.
Nadella a discutat despre un bot de sănătate dezvoltat de Microsoft care e utilizat în sute de spitale pentru trierea pacienților suspectați de Covid-19.
„E doar un salt; am discutat despre aceste chestiuni de decenii întregi, dar acesta e momentul oportun pentru a le pune în funcțiune la scară mare. Prin urmare, întrebarea este: ce învățăm? Ne arată ce e cu adevărat durabil? Ce ar trebui să reinventăm atunci când ne vom întoarce la normal?”, a declarat acesta, citat de Forbes.
Conform Microsoft, bot-ul respectiv este ca un doctor virtual, susținut de inteligență artificială. Acesta le pune întrebări posibililor pacienți despre simptomele pe care aceștia le au pentru a depista virusul. Ulterior, acesta furnizează informații verificate prin care le sugerează pacienților pașii pe care ar trebui să îi urmeze, în concordanță cu simptomele pe care le prezintă: în unele cazuri, le recomandă să contacteze un medic specialist, iar, în cazuri mai blânde, acesta le oferă pacienților sfaturi și direcții prin intermediul cărora să se trateze acasă.
„Acum că a fost construit, sunt convins că va fi folosit în domeniul sănătății chiar și în situații uzuale. Cred că este un bun exemplu al fluxurilor de muncă sustenabile, care vor rămâne relevante cu mult după încheierea pandemiei de Covid-19”, a transmis Satya Nadella.
Nadella a amintit și despre Microsoft Build, o conferință anuală care a avut loc de data aceasta online, între 19 și 21 mai, și s-a concentrat pe felul în care realizatorii de software și programe construiesc unelte eficiente atât în combaterea virusului Covid-19, cât și în continuarea activității afacerilor în timpul pandemiei.
„Într-o lume în care software-ul va da formă aproape tuturor industriilor, fie că e vorba de sănătate, vânzări sau educație, cel mai important lucru este să facem dezvoltatorii de software să fie foarte productivi”, a declarat Satya Nadella pentru Forbes.
Microsoft a anunțat, de asemenea, noi produse și caracteristici în cadrul dezvăluirii sale Build, precum Microsoft Cloud pentru sănătate (e pentru prima dată când compania a construit un serviciu cloud specific unei anumite industrii). Compania a creat, de asemenea, un instrument analitic pentru cloud-ul său Azure, numită Azure Synapse Lynk.
Noile caracteristici ale tehnologiei Microsoft, deși sunt tehnice, au o deosebită importanță pentru dezvoltatorii care vor să creeze noi instrumente pentru climatul actual cauzat de Covid-19, a declarat Amanda Silver, vicepreședintele instrumentelor pentru dezvoltatori.
„Sunt o mulțime de oameni care caută soluții tacticale la problemele urgente cu care se confruntă în momentul de față, fie că e vorba despre dezvoltare de programe de acasă, colaborare la distanță sau facilitarea educației și a susținerii afacerilor la distanță”, spune Amanda, citată de Forbes.
În ceea ce privește produsele Microsoft care au cunoscut recent o creștere în importanță și utilizare, Nadella a discutat despre Teams, platforma de comunicare online rivală aplicațiilor precum Slack și Zoom. Acesta a anunțat faptul că Microsoft Teams a întrecut numărul de 75 de milioane de utilizatori zilnici la sfârșitul lunii aprilie.
Conform Forbes, Nadella prezice trei faze a noii realități create de Covid-19: răspuns, recuperare și reimaginare.
„Nu cred că vom continua cu exact același stil de a munci”, a transmis acesta.
În cadrul companiei Microsoft, Satya Nadella vrea ca angajații să strângă cât mai multe informații în ceea ce privește felul în care Microsoft s-a adaptat situației și felul în care lucrează, acesta plănuind să publice rezultatele „experimentului la scară mare”.
„Ținem o mulțime de întâlniri. Toate sunt întâlniri video. E minunat, facem multă treabă. Avem și mai multe întâlniri din cauza crizei cauzate de pandemie. Cu toate astea, e o problemă pe care nu am reușit să o rezolvăm.. acele minute pe care le petreci cu persoana care se află lângă tine într-o întâlnire, în care vă puteți conecta – cum poți reinventa acel mecanism? Cred că va fi nevoie de o nouă cultură”, a declarat Nadella, citat de Forbes.
Sursa: Time
Andreea Bordea