Bolnavii de cancer, obligați să aștepte la cozi uriașe în fața Institutului Oncologic Cluj

Sănătate UBB Radio

O coadă uriașă a fost formată de bolnavii de cancer la Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca. Sute de persoane au așteptat să fie testate pentru COVID-19, iar acestea nu au au reușit să respecte distanțarea socială, potrivit Mediafax.

Pacienții oncologici sunt veniți din mai multe județe și își reiau tratamentele întrerupte pe durata stării de urgență, când nu au putut merge la spital, sau au fost programați pentru operații.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că problema este cauzată de faptul că la Institutul Oncologic vin peste 500 de persoane pe zi, majoritatea din alte județe, care trebuie să intre la triajul epidemiologic, conform Mediafax.

„În ultima perioadă oamenii s-au tratat în zonele de unde provin, dar acum au revenit pentru continuarea tratamentelor”, a adăugat Mircea Abrudean.

Aceste probleme nu au apărut doar la Cluj-Napoca, cozile uriașe și nerespectarea distanțării sociale au fost vizibile astăzi și în fața Spitalului Județean de Urgențe din Vaslui.

Sute de persoane au format o coadă în fața Spitalului Județean Vaslui, de la primele ore ale dimineții, iar numărul lor a început să se împuțineze abia la orele prânzului conform publicației locale Vremea Nouă

Sursa: Mediafax, Vremea Noua

Rareș Florea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts