Anul acesta Gala Premiilor Gopo se desfășoară la Verde Stop Arena din București

Cultură UBB Radio

Cea de a XIV-a ediție a Galei Premiilor Gopo, eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film si Cultură Urbană,  se reprogramează pentru data de 29 iunie 2020. Evenimentul de data aceasta se va desfășura pentru prima data în aer liber la Verde Stop Arena, pe fondul măsurilor de prevenție încă în vigoare.

În mod normal Gala Premiilor Gopo ar fi trebuit să se desfășoare în data de 24 martie 2020, dar din cauza pandemiei de coronavirus instaurată care a afectat viața tuturor, evenimentul se reprogramează pe gata de 29 iunie 2020. Acesta se va defășura la Verde Stop Arena, în aer liber.

Am vorbit cu Alexandra Boghiu, manager de proiect, despre ce va fi diferit anul acesta la desfășurarea galei și care crede că ar trebui să fie măsurile luate de autorități pentru restabilizarea domeniului cultural, acesta fiind grav afectat de pandemie. Aceasta a declarat:

„În primul rând, în fiecare an și fiecare ediție existentă de Gopo s-a desfășurat în interior într-o sală de spectacole, teatru, operetă, etc. și anul acesta vom avea o gală într-o nouă formulă, adaptată condițiilor actuale, va fi in open-air (n.r. aer liber) la Verde Stop Arena și prima ediție out-door (n.r.exterior). Deci va fi un pic diferit, vom respecta toate măsurile  de protecție impuse de autorități și ne vom asigura că evenimentul se va desfășura în condiții de maximă siguranță și în condiții sanitare pentru participanții la eveniment.”

„În primul rând cred că odată cu deschiderea mallurilor s-ar putea deschide si cinematografele. Cred că ar ajuta foarte mult distribuitorii și filmele românești care nu au apucat să-și continue anul acesta traseul în cinematografe. Din ce am văzut producțiile cinematografice sunt permise cu respectarea condițiilor de pandemie.”

Gala Premiilor Gopo este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Babel Communications.

Lista nominalizărilor este disponibilă pe siteul evenimentului.

Postările în cadrul evenimentului pot fi urmărite pe pagina oficială de Facebook, Instagram și canalul de Youtube.

Sursa: Forbes

Dana Coțovanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts