UBB prezentă în clasamentele internaționale ale instituțiilor de învățământ superior

UBB UBB Radio

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca se află din nou în clasamentul internațional QS al universităților din România, care se axează atât pe indicatori educaționali, cât și pe indicatori de cercetare și internaționalizare.

Potrivit datelor publicate miercuri, 10 iunie 2020, UBB a fost desemnată ca fiind una dintre cele două instituții de învățământ superior din România, alături de Universitatea din București, ca fiind de calibru internațional, ambele reprezentând cu mândrie România în clasamentul exclusivist al universităților, anunță UBB .

Rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. Univ. Dr. Daniel David, afirmă că atât prezența, cât și poziționarea universităților în rankingurile internaționale depind de realizările și eforturile proprii, dar e nevoie și de susținerea adecvată a finanțării pentru a permite să se dezvolte la fel ca o universitate internațională.

UBB și-a însușit statutul de universitate de tip world-class, iar eforturile pentru a atinge acest obiectiv au fost destul de mari. Aceste eforturi au fost distruse de către politicile naționale în domeniul educației și cercetării, care până în momentul actual nu au fost de ajutor, spune Daniel David.

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca este distinsă cu patru stele în sistemul QS STAR, ceea ce o face să aibă statutul de universitate internațională de excelență. Datorită modului de predare și cercetare, cu un mediu academic stimulativ care asigură tuturor studenților oportunități excelente pe piața muncii, contribuie prin inovarea avansată și la o societate bazată pe cunoaștere, scrie UBB.

Cu toate că la nivel internațional există aproximativ 26.000 de universități, UBB a reușit în acest an să se poziționeze în primele 3% universități ale lumii.

Sursa: News UBB

Raluca Draia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts