Marșul Voluntarilor în centrul orașului Cluj-Napoca

Social UBB Radio

Zeci de tineri români și străini au putut fi văzuți în centrul orașului marți după-amiază scandând lozinci precum „Fii voluntar!”, „Schimbă ceva!” sau „Nu fii spectator, implică-te!”, cu ocazia Marșului Voluntarilor, organizat de către Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în contextul „Săptămânii Naționale a Voluntariatului”.

Cei peste 80 de voluntari au pornit din Piața Lucian Blaga şi au defilat pe stradă „înarmați” cu fluiere, pancarte, baloane și nu în ultimul rând bună-dispoziție, reușind să atragă de partea lor și oameni aflați în trecere prin zonă.

„Lucrez în domeniul IT și am ales ca în timpul liber să fac voluntariat în diferite domenii”, relatează un tânăr aflat în marș. „E un mod foarte frumos în care să cunoști și să ajuți oameni”, a adăugat acesta.

La manifestație au participat voluntari din partea a 7 ONG-uri printre care AIESEC, „Green and Wild”, „Serviciul de Ajutor Maltez”, „Noi orizonturi” sau „Support for youth development”.

Marșul s-a închieiat în Piața Avram Iancu, unde participanții au realizat un veritabil spectacol, jucându-se cu câteva mingi uriașe și baloane, spre amuzamentul trecătorilor.

________

Ionuţ Ciucle

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts