Studenţi americani în practică la Cluj-Napoca

Administraţie Din oraş

Un grup de 16 studenţi şi trei profesori de la Facultatea de Medicină a Universităţii South Carolina din Statele Unite ale Americii (USC) se află, în perioada 9-26 mai, într-un stagiu de practică  profesională la Institutul de Oncologie şi Clinica Medicală III din Cluj-Napoca.

Proiectul a fost inițiat de un tânăr clujean, Tudor Oroianu, student la USC, care a dorit să împărtăşească experienţa practicii în spitalele clujene cu studenţii americani.

„Visul meu a fost să vin la Cluj-Napoca alături de colegii mei din Universitatea South Carolina, iar Primăria Cluj-Napoca şi Universitatea de Meficină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj au făcut din dorinţa mea un proiect real. Mă bucur să regăsesc acasă la Cluj-Napoca un oraş care a crescut enorm de la momentul anilor ’90 când prezenţa străinilor era o excepţie, la ceea ce oferă azi, o comunitate modernă care a integrat în mod fiziologic toţi investitorii şi străinii care au venit aici, o dată cu extraordinara dezvoltare a oraşului.”, a declarat Tudor Oroian, student clujean la USC.

 

Oraşul Columbia, din South Carolina este înfrăţit cu Cluj-Napoca din anul 1991, de aceea între cele două universităţi de medicină din aceste oraşe s-au creat legături de colaborare foarte strânse. În acest an parteneriatul vizează schimburi academice pentru studenţi de facultate, aflaţi în primii ani de studiu, numiţi „Premed school”. Studenţii americani vor avea şansa să îi asiste în activitatea lor, împreună cu alţi studenţi medicinişti clujeni, pe  medicii coordonatori implicați în acest stagiu experimental, proiect-pilot care se doreşte a fi un punct de plecare pentru o colaborare de lungă durată între UMF Cluj şi USC Columbia,. Programul prevede ca un grup de studenţi medicinişti clujeni să întoarcă vizita, în vara anului 2012, pentru un stagiu în cadrul Providence Institute din Columbia.

____________________

Ana Giol

Foto: Biroul mass-media al Primăriei Cluj-Napoca

 

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts