Instituția Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca a invitat locuitorii orașului să ia parte la inaugurarea bibliotecii sale – Biblioteca ”Ion Agârbiceanu”, eveniment care a avut loc în data de 25 iunie, de la ora 18.00, în Holul central (parter).
”O bibliotecă a Casei de Cultură a Studenților a fost un proiect pe care l-am dorit concretizat de mai multă vreme, din două motive: unul pentru că o colecție de cărți este necesară și binevenită într-o instituție de cultură foarte frecventată de tineri, iar al doilea motiv are la bază dorința de a păstra tradiția instituției și de a duce mai departe lucrurile bune care s-au făcut în folosul studenților care ne trec pragul, Casa de Cultură a Studenților având cândva o bibliotecă destul de vastă. Am gândit totul în ansamblu, de aceea spațiul destul de generos de la parter, mă refer la Holul central, va cuprinde și câteva corpuri de mobilier – fotolii și măsuțe, pentru relaxare și o lectură cât mai plăcută. Sper că, în acest fel, vom aduce tuturor vizitatorilor Casei de Cultură un plus de deschidere, originalitate și facilități nelipsite din orice edificiu cultural important”, a declarat Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.
Biblioteca are în momentul de față peste 500 de volume, dar pe sfârșitul acestui an, reprezentanții instituției speră să ajungă la peste 2.000 de cărți. Majoritatea cărților au fost donate de către Editura Școala Ardeleană. Clujenii au acces gratuit la noua bibliotecă, zilnic, între orele 7.00-22.00, însă cărțile se pot citi doar acolo, nu pot fi împrumutate.
Inaugurarea Bibliotecii a fost însoțită de un eveniment adiacent – vernisajul expoziției de pictură ”Armonia primăverii”, cu lucrări ale artiștilor din cadrul Clubului de pictură al CCS Cluj-Napoca. Lucrările vor rămâne expuse până la sfârșitul lunii viitoare.
De asemenea, programul a cuprins și o lectură publică susținută de membri ai cenaclului Literar ”Vox Napocensis” al Casei de Cultură a Studenților, coordonat de Dr. Victor Constantin Măruțoiu, referent cultural. Invitați speciali la acest eveniment au fost Prof.univ.dr. Marcel Muntean și Dr. Victor Cubleșan.
– Material realizat de Alex Barteș